5 lucruri care transformă Marele Premiu din Singapore într-o cursă specială

De-a lungul unui sezon de Formula 1, există foarte multe curse spectacuoase, pe care fanii le așteaptă cu nerăbdare. Unele ies, totuși, în evidență într-un mod aparte. Acest lucru se datorează caracterului spectaculos pe care îl au circuitele în cauză. Dacă vorbim despre Marele Premiu din Singapore, poți fi sigur că există cinci motive pentru care să merite să îl urmărești cu atenție. Iată care sunt acestea!

Marele Premiu din Singapore, o cursă specială și în 2023

Cursa are loc noaptea

Cursa de pe circuitul stradal Marina Bay este una dintre puținele din calendarul F1 care se desfășoară pe timp de noapte. Împrejmuit de zgârie-norii din Singapore, circuitul este iluminat în mod spectaculos, iar atmosfera devine una fascinantă și pentru telespectatori. În plus, faptul că se desfășoară noaptea transformă cursa în una deosebit de provocatoare și pentru piloții implicați.

Lupta pentru locul 2

Ediția din 2023 a Formula 1 a avut o particularitate care i-a făcut pe mulți fani să strâmbe din nas. Este vorba despre lipsa competiției reale pentru titlul de campion. Acesta va fi câștigat, detașat, de Max Verstappen. Neerlandezul în vârstă de 25 de ani a dominat categoric întregul sezon și nu va avea probleme să își adjudece cel de-al treilea titlu al carierei și, totodată, cel de-al treilea “aur“ consecutiv. 

Dacă vrei, totuși, să știi care este miza reală a sezonului de toamnă, descoperă cotele la pariurile pe Formula 1, care vizează pilotul care se va clasa pe locul 2 în clasament. Sergio Perez, mexicanul de 33 de ani de la Red Bull Racing, are cota 1,25. El este favorit în fața legendarului Lewis Hamilton, căruia bookmakerii i-au oferit o cotă de 3,75. Cotele se pot schimba, astfel că este bine să profiți din timp de valoarea lor.

Strategiile piloților

Cele mai citite articole

Așa cum ai aflat anterior, cursa este una care le ridică piloților provocări deosebite. Astfel, împreună cu echipa lor, ei trebuie să apeleze la strategii ieșite din comun. Sincronizarea perfectă a opririlor la boxe este esențială, la fel ca nivelul presiunii din pneuri. Atenția la detalii face diferența, iar fanii nu pot decât să admire acest spectacol fascinant!

Curba Singapore Sling

“Singapore Sling“ este unul dintre cele mai cunoscute viraje din Formula 1, fiind o curbă deosebit de dificilă pentru piloți. Virajul este riscant, însă o execuție corectă a sa poate să aducă avantaje extrem de importante. Deseori, modul în care piloții tratează această curbă este decisiv în vederea stabilirii ierarhiilor finale.

Dramatism garantat

Istoria ne arată faptul că circuitul de la Singapore este deseori gazda unor întoarceri deosebit de spectaculoase. Nu au fost lipsite accidentele sau intervențiile mașinilor de siguranță, care au condus la schimbarea drastică a ordinii din clasament. Pentru piloți, tensiunea este ridicată, dar pentru fani aceste lucruri nu fac decât să contribuie la spectacol!

În concluzie, acestea sunt elementele care transformă cursa de la SIngapore în una de neratat pentru orice pasionat de Formula 1. Viraje spectaculoase, strategii speciale și peisaje care taie răsuflarea, toate completează perfect miza pusă în joc. Cursa de la Singapore are loc, în 2023, în weekendul 15-17 septembrie. Alege să o urmărești și tu și să pariezi pe favoriții tăi!

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole