Chiar dacă majoritatea proprietarilor de locuințe consideră că nu petrec un timp îndelungat în baie, această încăpere reprezintă un spațiu mult mai intim decât dormitorul, așadar este foarte important modul cum este amenajată. Confortul în baie poate fi ușor de obținut cu doar câteva idei de amenajare care pot transforma și cea mai mica baie într-o încăpere cu atmosferă plăcută, ca de spa.
Contrastul dintre gresie și faianță este foarte important
Gresia și faianța reprezintă primul pas atunci când se începe amenajarea băii. Sfatul specialiștilor este de a alege întotdeauna o gresie de culoare mai închisă decât cea a faianței. Dacă îți plac culorile mai puternice precum verde aprins, albastru închis sau negru, acestea pot fi ușor temperate cu ajutorul unor tonuri mai deschise, cum ar fi modelul de gresie straciatella. De asemenea, delimitarea spațiilor din baie poate fi făcută cu ajutorul culorilor neutre, precum albul sau negrul.
Alegerea unui vas WC si lavoar potrivite ca dimensiuni
Dacă deții o baie cu dimensiuni mici, mergi pe varianta unui vas WC si lavoar potrivite ca dimensiuni. Chiar dacă pot parea mai incommode decât unele mai mari și încăpătoare, ele sunt la fel de practice și chiar mai ușor de întreținut. Atât o chiuvetă cu picior cât și una suspendată sunt potrivite în orice tip de baie. De asmenea, dacă este nevoie de mai mult spațiu pentru restul obiectelor din baie, o variantă demnă de urmat este și chiuveta încastrată, care are un dulăpior în care pot fi depozitate obiectele uzuale.
Mobilierul la înălțime oferă spațiu suplimentar pentru încăpere
Spațiul rămas după ce au fost deja montate obiectele sanitare este perfect pentru mobilierul de baie. Însă trebuie măsurat tot spatiul rămas cu mare atenție și ales un mobilier care să poată fi cât mai încăpător. În afara de dulapul de sub chiuvetă (dacă a fost aleasă această variantă), restul dulăpioarelor ar trebui să fie amplasate în zonele cele mai înalte alte băii pentru a nu risca să se aglomereze suprafața pardoselii.
Orice spațiu rămas poate fi și el utilizat
https://www.vivre.ro/blog/amenajarea-unei-bai-mici-de-apartament-5-idei-practice-si-creative
De obicei, fie că este una mare sau una mică, în orice baie peretele de la duș și cel de la ușa de intrare, rămân neutilizate. Însă există soluții ajutătoare pentru orice situație. Spre exemplu, poate fi folosit un organizator cu buzunare care poate fi agățat de ușă, nu ocupă spațiu în plus și permite depozitarea altor obiecte de uz zilnic. De asemenea, peretele de la duș poate fi accesorizat cu o bara de suport pe care pot fi agățate unul sau două coșuri metalice.
Lumina caldă lasă impresia de spațiu mai mare
Foarte puține sunt băile care au și o fereastră pentru a pătrunde lumina naturală. De aceea este esential ca o baie mică să fie ajutată de surse de lumină. O aplică pe tavan sau în cel mai înalt punct al peretelui și diferite spoturi în dreptul oglinzii ar trebui să fie de ajuns pentru a da impresia unor dimensiuni mai mari. De asemenea, în funcție de preferințe, poate fi aleasă și varianta mobilei cu leduri încorporate pentru a putea crea oricând o lumină ambientală și o atmosferă de calm și relaxare la tine acasă.
Cadă sau cabină de duș?
Cele mai citite articole
În cazul în care baia este mică, atunci cada va rămâne doar un vis. Spațiul mic trebuie utilizat cât mai bine și cât mai practic, de aceea cabina de duș rămâne principala variantă în acest caz. Cele mai potrivite modele sunt acelea cu uși glisante, care nu pot fura din spatial băii atunci când sunt deschise. Faianța în culori deschise este cea mai bună potrivire pentru a îmbrăca o astfel de cabină de duș și de a lumina baia. De asemenea, sticla ușilor este foarte important să fie transparentă, pentru a lăsa lumina sa pătrundă și a da impresia de spațiu.
Oglinzile nu trebuie să lipsească dintr-o baie
Nu poate exista nicio baie fără oglinzi. Acest tip de încăpere a fost special concepută pentru a fi puse în evidență oglinzile cât mai clare. Chiar dacă varianta cea mai întâlnită este aceea a băilor cu o singură oglindă, nu înseamnă că există o limită. Pot fi montate două sau trei oglinzi, una mare în fața chiuvetei și restul pot fi aplicate pe pereți opuși, una în fața alteia pentru a crea impresia de reflexie infinită.
Culorile vesele nu trebuie sa lipsească
https://www.spatiulconstruit.ro/articol/idei-pentru-amenajarea-unei-bai-mici/14165
Chiar dacă naunțele pentru baie sunt cele calde care oferă luminozitate, petele mici de culori intense pot da impresia de spațiu și oferă un aspect plăcut băilor. De obicei acestea pot fi ușor obținute prin intermediu prosoapelor sau a altori accesorii.
Ideile moderne de amenajare sunt la mare căutare
Când vine vorba despre nou și idei de actualitate, pietrele naturale sun tuna dintre cel mai des întâlnite alegeri în ceea ce privește băile. Acestea sunt formate din fibre ce oferă caracteristici precu, rezistență și sustenabilitate, iar pe lângă asta, oferă și un aspect plăcut și elegant. De asemenea este foarte important să fie ales un singur tip de piatră naturală pentru a nu crea impresia de inestetic și a nu aglomera imaginea băii.
Tapetul poate fi și el un element potrivit băilor
https://www.homelux.ro/blog/modele-de-bai-mici/
Chiar dacă nu pare, tapetul poate crea și el iluzia de spațiu mai mare. Există o mare varietate de tapete rezistente la apă și umiditate, așadar acesta poate fi ales pentru a fi aplicat pe pereți, în locul faianței. Pe lângă prețul accesibil, acesta poate și un plus băii pentru a crea impresia de spațiu mai mare.
Sursa Foto: Pixabay