Aparate de sudură: la ce ar trebui să fii atent?

Dorești să sudezi și cauți o mașină de sudat adecvată? Mai ușor de zis decât de făcut. Pentru sudorul amator, precum și pentru sudorul profesionist, aceasta este o investiție considerabilă, așa că dorești să fii sigur că alegi cele mai potrivite aparate de sudură pentru a efectua cea mai bună muncă posibilă. Amperajul, tensiunea, durata ciclului; știi că aceste caracteristici sunt importante, dar unele explicații ar fi binevenite. În acest articol, află cele mai importante caracteristici cu o scurtă explicație pentru tine.

1. Tehnica de sudare

Înainte de a achiziționa un aparat de sudat, este important să știi ce tehnică de sudare vei folosi. Cu câteva excepții, majoritatea mașinilor de sudat sunt potrivite pentru un tip de proces de sudare. Tipul de mașină pe care ar trebui să îl alegi depinde de munca pe care urmează să o efectuezi. Pe scurt: sudarea cu electrozi este utilizată pentru lucrări de întreținere și reparații mici și este populară printre amatori și profesioniști. Această tehnică de sudare este singura care poate fi utilizată în aer liber. Sudarea TIG este un proces de sudare relativ lent care vă permite să realizați suduri de calitate excelentă. Sudarea MIG / MAG este cea mai rapidă tehnică de sudare și este utilizată în principal pentru lucrări la scară largă și proiecte mari.

2. Amperaj

Amperajul maxim al unui aparat de sudură indică puterea la care poți suda. Regula generală este următoarea: ai nevoie de 40 de amperi pe milimetru de oțel. Deci, pentru sudarea oțelului de 10 milimetri, aparatul de sudat trebuie să poată atinge un amperaj de 400. Deci, este important să te gândești în prealabil la puterea de care ai nevoie pentru a efectua lucrările de sudură. O astfel de mașină de sudat nu poate fi conectată la rețeaua electrică normală.

3. Rata duratei ciclice

Cele mai citite articole

Pentru a preveni supraîncălzirea mașinii de sudat, se oprește pentru un anumit timp când temperatura atinsă este prea mare. Aceasta este denumită rata ciclică a duratei. Acest lucru îți permite să știi cu ce intensitate poți utiliza aparatul de sudat.

4. Funcția pulsului

Dacă intenționezi să sudezi aluminiu sau oțel inoxidabil subțire, este necesară o funcție de impuls. Această funcție permite mașinii de sudat să varieze între debitul de bază și debitul de vârf. Această funcție este disponibilă pe dispozitivele de sudură TIG și MIG / MAG. Sudarea prin impulsuri generează mai puțină căldură, astfel încât materialul nu se deformează.

5. Funcția de sinergie

Sudarea sinergică (sau automată) MIG / MAG îți face munca mai ușoară. Mașinile de sudat echipate cu o funcție de sinergie pot fi reglate cu un singur buton. Introdu doar grosimea materialului care trebuie sudat, iar mașina setează automat amperajul și tensiunea necesară.

Cele mai citite articole