Avantajele unui motocultor pentru grădina ta

Înainte de plantare și însămânțare, solul din grădina ta are nevoie de oxigenare care va favoriza înrădăcinarea, astfel că acesta trebuie să fie bine ventilat. Dar este o treabă care necesită un efort fizic mare. De aici și interesul pentru motocultoare (unul dintre principalele instrumente esențiale pentru grădinar) care permite lucrul și întreținerea solului pentru cultivare. 

Care sunt avantajele?

După cum s-a subliniat puțin mai sus, motocultoarele sunt instrumente esențiale de grădinărit pentru lucrul solului; și asta mai ales înainte de cultivare. Acest lucru contribuie la aerarea solului și la oxigenarea solului, la prevenirea reapariției buruienilor, la îmbunătățirea înrădăcinării prin descompactarea solului și făcându-l mai permeabil la apă.

Avantajele utilizării unui motocultor nu se referă doar la sol deoarece utilizarea acestui instrument va salva grădinarul de munca manuală laborioasă și dură din punct de vedere fizic. În funcție de puterea sa, va fi capabil să scoată și buruieni, să sape și să are, dar și să dărâme pământul chiar după prima trecere. Celălalt avantaj al acestei mașini este că are suficientă putere pentru a lucra pe teren umed. 

Alegerea motocultorului potrivit 

Dacă funcția principală a motocultorului este de a ara, trebuie remarcat faptul că caracteristicile lor intrinseci nu sunt aceleași de la un model la altul. De asemenea, poate varia în funcție de suprafața de lucru pentru care au fost proiectate sau de nivelul de confort pe care îl pot oferi utilizatorului. Prin urmare, este important să se ia în considerare anumite criterii înainte de a alege un motocultor.

Motorizare

Cele mai citite articole

Aici, trebuie să ai o idee despre calitatea solului pe care dorești să îl lucrezi, deoarece cu cât este mai greu să lucrezi, cu atât va necesita o motorizare mai puternică. 

În cele din urmă, este important să se ia în considerare viteza de rotație a frezelor: 200 rpm sunt suficiente pentru a obține o muncă excelentă de mărunțire.

Numărul de freze și lățimea de lucru

Numărul de freze are o influență generală asupra lățimii de lucru. În funcție de suprafața totală care trebuie lucrată, poți opta, de exemplu, pentru un motocultor mare care poate întoarce o bandă de 80 cm într-o singură trecere. 

Discuri de protecție a plantelor

În primul rând, discurile de protecție a plantelor sunt accesorii care pot fi găsite pe ambele părți pe anumite modele de motocultoare. Deoarece o grădină este rareori o suprafață plană fără obstacole, rolul lor este de a proteja paturile de flori și marginile împotriva manevrelor. În plus, acest lucru protejează plantele împotriva dezrădăcinării nedorite și permite o delimitare clară în lățimea zonei lucrate.

Clapa din spate

Acesta este un alt accesoriu important care îți va face mai ușor să lucrezi cu motocultorul. Într-adevăr, clapeta din spate protejează împotriva proiecțiilor de pietre sau resturi. De asemenea, datorită „razelor” din spate, oferă un finisaj foarte bun.

Cele mai citite articole