Carmistin devine un pilon major în sectorul cărnii din România. Dl. Paraschiv: „Am avut de înfruntat obstacole”

Folosind cifrele sale impresionante de vânzări, Carmistin s-a stabilit ca una dintre cele mai influente companii românești în domeniul cărnii.

Potrivit unei clasări publicate de Ziarul Financiar, care se bazează pe datele financiare din 2021 și 2022, Carmistin ocupă locul al doilea, fiind precedată doar de Smithfield, o companie cu capital majoritar chinezesc, care a preluat recent producătorul Elit.

În 2022, Carmistin a marcat o cifră de afaceri impresionantă, atingând 1,19 miliarde de lei, marcând o majorare cu 44% față de anul anterior. Această realizare accentuează cum abordarea inovativă și investițiile constante au constituit coloana vertebrală a strategiei companiei. Carmistin s-a impus ca unul dintre cei mai solizi actori cu capital nativ în domeniul cărnii.

Originea și ascensiunea Carmistin

În 2000, Iustin Paraschiv a fondat Carmistin, bazându-se pe cunoștințele adunate în cadrul afacerii Ana și Cornel, un brand cunoscut în mezeluri, aparținând familiei sale.

Astăzi, Carmistin este percepută ca o entitate robustă și de încredere, fiind un reper în piața cărnii. Acest prestigiu se datorează angajamentului constant pentru produse de calitate și satisfacția clientului.

Un aspect distinctiv pentru Carmistin este capacitatea de a controla 90% din lanțul de producție agrozootehnic. Concentrându-se pe standarde înalte și tehnologie avansată, compania se axează pe cinci divizii principale: avicultură, suinocultură, agricultură, producție de furaje și energie regenerabilă, cu investiții constante în echipamente și personal.

În dezvoltarea sa, Carmistin a ales să creeze o rețea de distribuție la nivel național, având facilitățile sale de producție situate în sudul României, decizia fiind bazată pe motive operaționale.

Elementele menționate compun un ecosistem bine structurat și eficient, care evidențiază măiestria Carmistin în sectorul agroalimentar din România.

Viziunea lui Iustin Paraschiv

Cele mai citite articole

Din spatele declarației lui Iustin Paraschiv se află angajamentul și eforturile concertate ale unui colectiv dedicat. Investițiile continue în inovație, tehnologie avansată și optimizarea infrastructurii au poziționat Carmistin ca un actor de seamă în domeniu.

Este evident că investițiile continue pe tot parcursul lanțului de producție au fost esențiale pentru succesul într-un mediu competitiv. Investițiile strategice au ajutat Carmistin să rămână la curent cu trendurile și să se adapteze cerințelor consumatorilor.

Inovații Carmistin

Investițiile realizate au vizat diverse sectoare, de la creșterea animalelor, la ouăle BIO și agricultura ecologică, la proiecte axate pe energia regenerabilă.

Folosindu-se de producția de ouă BIO și practici agricole sustenabile, Carmistin își asigură că răspunde cerințelor consumatorilor contemporani.

În plus, a pus accent pe soluțiile ecologice de energie, manifestând o dedicare fermă pentru practicile sustenabile. Un exemplu notabil este instalarea a două turbine de cogenerare, cu capacitatea de 400 kWel.

Aceste inovații au conturat o viziune de producție durabilă, corespunzând standardelor europene. Prin aceste demersuri, Carmistin a obținut nu doar autonomie energetică, ci și un plus de flexibilitate în răspunsul la dinamicile pieței, contribuind și la reducerea impactului ecologic.

Impactul Carmistin în societate

Rezultatele Carmistin nu se limitează la cifre financiare. Este un exemplu de cum o companie poate deveni un catalizator pentru schimbare pozitivă. Acțiunile sale au contribuit masiv la dezvoltarea durabilă a agribusiness-ului românesc.

Carmistin a devenit un exemplu de bune practici și dezvoltare sustenabilă, inspirând alte afaceri să investească în binele societății și al mediului.

Cele mai citite articole