Numărul mare de clienţi ai patiseriilor pot fi observaţi lejer dimineaţa în drum spre serviciu sau spre şcoală, când foarte multe persoane se opresc pentru a cumpăra un covrig cald, o merdenea, o gogoaşă sau un alt produs de patiserie. Acest lucru îi atrage pe potenţialii antreprenori care intenţionează să îşi deschidă o asemenea afacere să consulte oferta de cuptoare patiserie şi de alte unelte, accesorii şi echipamente, precum şi să obțină actele necesare pentru a-şi asigura succesul.
Sfaturi importante de care orice antreprenor trebuie să ţină cont înainte de a deschide o afacere în domeniul patiseriei
Pentru că România a devenit țara micilor antreprenori şi a marilor posibilităţi pentru a avea succes peste noapte, înainte de a investi în orice fel de afacere este bine ca oamenii să se intereseze bine în acest sens, să se familiarizeze cu toate actele necesare, procedurile şi cu toate echipamentele în care trebuie să investească.
Pentru că una din cele mai des întâlnite afaceri deschise în ultima vreme este reprezentată de patiserii, aceste business-uri funcţionează numai dacă antreprenorii ţin cont de următoarele sfaturi:
- un vad comercial bun – acesta este principală şi cea mai importantă condiţie de deschidere şi de funcţionare a patiseriei, funcţionând perfect în zona pieţelor, centrelor oraşelor, şcolilor sau în alte zone aglomerate;
- cuptoare bune folosite în patiserii, special fabricate şi realizate de companii care se ocupă cu dotarea HoReCa. Este necesar ca toate cuptoarele folosite să fie bune, noi şi performante, să nu îşi dezamăgească utilizatorii;
- forţa de muncă bună, oameni calificaţi. Înainte de a angaja o persoană în cadrul patiseriei, ar fi bine că antreprenorii să facă o triere foarte bună în acest sens, să se asigure că oamenii sunt calificaţi, ştiu ce au de făcut, preferabil că au mai lucrat în domeniu;
- program bun, salariu pe măsură. Pentru că munca în patiserii începe de dimineaţă devreme, este necesar că salariul să fie plătit la timp şi angajaţii să se simtă respectaţi;
- concurenţa. Este necesar ca antreprenorii să studieze bine piaţă şi să vadă care este concurenta în acest domeniu pentru a nu avea surprize neplăcute.
Ce acte şi utilaje sunt necesare pentru deschiderea unei patiserii?
Cele mai citite articole
Pentru a deschide o patiserie, este necesar ca antreprenorii sa:
- îşi aleagă spaţiul adecvat care poate fi utilat conform normelor în domeniu;
- înfiinţeze o entitate juridică;
- obţină aviz de funcţionare eliberat de primăria locală;
- obţină autorizarea SSM-SU;
- obţină autorizarea din punct de vedere sanitar;
- se conformeze cu cerinţele HACCP.
Echipamentele necesare unei patiserii sunt:
- cuptoarele de patiserie specializate;
- masini de foietaj;
- vitrinele calde de patiserie;
- vitrinele de prezentare;
- malaxoarele şi mixerele planetare;
- maşinile de pulverizare a ciocolatei;
- echipamente frigorifice de patiserie.
Dacă este dotată cu echipamente de bună calitate, fiabile şi rezistenţe, cu siguranţă patiseria se va dovedi un business de succes pentru antreprenori.
Leave a Reply