Traditia romaneasca este bogata atat in obiceiuri, cat si in superstitii, mai ales cand vine vorba de unul dintre cele mai importante evenimente din viata unui om, cum ar fi nunta, care se presupune a fi o ocazie fericita de sarbatorire a unirii celor doua destine. Respectarea obiceiurilor si purtarea porturilor populare reprezinta o forma de respect fata de traditie, care a fost transmisa din generatie in generatie cu iubire si daruire.
Persoanele care vor sa respecte totul pana si in cel mai mic detaliu, trebuie sa tina cont si de multiplele superstitii de nunta.
Care sunt cele mai comune superstitii de nunta?
Organizarea nuntii in luna mai
Se considera ca desfasurarea nuntii in luna mai prevesteste durata scurta de casnicie a mirilor si, bineinteles, neintelegeri intre membrii cuplului.
Ziua logodnei
Nu este bine sa se organizeze ziua logodnei intr-o zi de marti, miercuri sau vineri, pentru ca este semn de paguba si de neimpliniri.
Fata singura la parinti
Conform traditiei romanesti, fata care nu mai are alti frati sau surori, care, cu alte cuvinte, este singura la parinti, nu o sa aiba parte de un sot iubitor si intelegator.
Buchetul
Cele mai citite articole
Se spune ca miresele, care isi scapa buchetul cu flori din mana, vor avea parte de o casnicie nereusita, care se va finaliza cu divort.
Lumanarile de cununie
In traditia romaneasca mai apare si superstitia legata de lumanari cununie. Daca una dintre acestea se rupe in timpul desfasurarii evenimentului, este semn ca cineva apropiat se va stinge in curand.
Perlele
Superstitiosii considera ca mireasa nu trebuie sa poarte perle la nunta sub nicio forma, pentru ca sunt aducatoare de lacrimi, de suferinta. Cu toate acestea, in antichitate, erau considerate a fi semn de puritate, sinceritate si noroc.
Stingerea lumanarii
In prezent, batranii cred ca, daca lumanarea se stinge in timpul evenimentului, mirii nu vor mai avea mult de trait.
Ceva albastru, ceva nou, ceva vechi
Obiceiul acesta este foarte des intalnit in filmele americane, insa, in ciuda originii filmelor, traditia provine, de fapt, din Anglia, si este respectata si in prezent.
Prin urmare, traditia romaneasca are in componenta sa multe superstitii care sunt luate in considerare de multe persoane, iar cele mai comune dintre ele sunt mentionate mai sus.
Leave a Reply