Cea mai bună şi mai frecvent folosită metodă de încălzire a casei sau a apartamentului – centrala termică pe gaz

Centrala termica pe gaz este o metodă de încălzire a caselor şi apartamentelor foarte des solicitată în ultima perioadă. Fiecare casă trebuie să fie încălzită astfel încât să ofere un confort foarte ridicat pentru locatari. Inovaţiile tehnologice din ultima perioadă oferă şansa locatarilor de a alege o metodă de încălzire a unei case ideală pentru fiecare locuinţă în parte şi pentru necesităţile persoanelor din familie, în funcţie de buget şi de suprafaţa locuinţei.

Ce aspecte trebuie să fie luate în considerare înainte de a alege o metodă de încălzire

Înainte de a alege cea mai buna metoda de incalzire a unei case, indiferent de combustibilul folosit şi de suprafaţa locuinţei, se vor lua în considerare mai multe criterii în acest sens. De aceea, înainte de a investi în centrală termică pe gaz sau în alt sistem de încălzire, se va lua în calcul izolarea pereţilor casei sau apartamentului pentru a elimina riscul pierderilor de căldură şi pentru a face economii considerabile.

Cele mai citite articole

În plus, se recomandă ca proprietarii locuinţelor să ia în calcul şi zona geografică în care locuiesc şi resursele naturale pe care le oferă, precum şi dacă se pot conecta la reţeaua de gaze naturale. În caz contrar, se poate alege varianta unei centrale electrice sau varianta unei centrale termice pe lemne sau pe peleti.

De asemenea, se va lua în calcul şi suprafaţa casei unde va fi instalat sistemul de încălzire, dar şi costurile privind instalaţia şi mentenanţa sistemului de încălzire ales şi cheltuielile lunare după montarea aparaturii.

Ce metode de încălzire a unei case există?

Principalele metode de încălzire a unei case sunt:

  • centrală termică pe gaz, fiind metoda ce foloseşte gazul în procesul de ardere pentru a încălzi apa de la robinete şi din calorifere. Gazul este una din cele mai ieftine şi mai eficiente resurse pentru consumatori, folosit mai ales în oraşe. Centrala termică pe gaz satisface solicitările de încălzire crescute şi necesitatea de apă caldă, astfel încât poate fi soluţia ideală pentru o familie ideală. În plus, centrală termică pe gaz necesită lucrări minime de întreţinere;
  • centrală termică pe lemne, cea mai ieftină şi mai eficientă opţiune de încălzire pentru casele aflate în zonele rurale, unde lemnul este ieftin şi spaţiul de depozitare este mare. În cazul acestui mod de încălzire, este necesară supravegherea atentă şi constantă, precum şi implementarea unui sistem ce reglează tirajul de aer. În plus, lemnele folosite trebuie să fie uscate;
  • centrală termică electrică, ce foloseşte curentul electric pentru a încălzi caloriferele şi apa din casă. Fiind o metodă de încălzire eficientă, centrală electrică implica costuri de întreţinere foarte mari şi nu se pretează suprafeţelor locuibile mari, sau familiilor care consumă apă caldă în cantităţi mari;
  • sobă de teracotă, metoda clasică de încălzire a caselor din mediul rural, unde lemnul este una din cele mai accesibile resurse. Căldura este plăcută, benefică pentru organismul uman, iar investiţia este una durabilă, atâta timp cât este folosită în mod corespunzător.

Cele mai citite articole