Construirea unui parc industrial, avantaje și dezavantaje

Parcurile industriale sunt zone de activitate concepute pentru dezvoltarea industrială. Ele sunt, în general, situate la periferia orașului, pe un teren care nu este destinat uzului rezidențial sau comercial. Anumite construcții industriale reunesc o varietate de industrii, inclusiv rafinării, porturi, depozite, centre de distribuție și fabrici.

Cele mai citite articole

Dacă ai decis să construiești propria construcție industrială, nu uita să iei în considerare diversele parcuri industriale. În funcție de nevoile și bugetul tău, aceste locuri ar putea fi perfecte pentru afacerea ta. Cu toate acestea, este important să fii critic și să iei o decizie în cunoștință de cauză, deoarece parcurile industriale nu vin doar cu beneficii. Există câteva dezavantaje care ar putea afecta afacerea ta și ar trebui să iei în considerare și alte locații pentru construcția industrială.

Avantajele parcurilor industriale

  • Apropierea de forța de muncă: parcurile industriale sunt adesea construite lângă un bazin de forță de muncă specializată. Acestea sunt în general situate la periferia centrelor urbane, dar rețelele de transport public deservesc în mod normal aceste zone.
  • Infrastructura existentă: reunind multe industrii într-o zonă mică, proprietarii de parcuri trebuie să asigure un acces fiabil la diversele resurse necesare activităților industriale. Alimentarea cu apă, gaz și electricitate nu este de obicei o problemă. Infrastructurile sunt amenajate pentru a satisface consumul ridicat de energie și resurse. În plus, sistemele de canalizare sunt potrivite pentru tratarea unei cantități mari de ape uzate.
  • Locație strategică: multe parcuri industriale sunt situate la distanță de mai multe centre urbane mari sau de la o graniță internațională. Această locație strategică ar putea crește rapid grupul potențial de consumatori.
  • Acces la rețeaua de transport: parcurile industriale combină adesea diferite opțiuni pentru transportul mărfurilor. În funcție de locație, unele construcții industriale oferă acces la un port sau la un aeroport, în timp ce alte complexe oferă acces la rețeaua feroviară sau la mai multe autostrăzi majore.
  • Relația cu proprietarii parcului: în funcție de gestionarea parcului, mai multe avantaje pot fi oferite construcțiilor industriale care se stabilesc acolo. Mai multe oferă prețuri mai mici decât în ​​zonele urbane, în timp ce altele oferă posibilități de finanțare în timpul construcției. Majoritatea proprietarilor de parcuri oferă sprijin specializat pentru a ajuta companiile să obțină autorizațiile de construire și licențele industriale.

Dezavantajele parcurilor industriale

  • Insula de poluare: parcurile industriale concentrează poluarea produsă de mai multe industrii într-o zonă specifică a orașului. Deși sunt foarte des construite departe de zonele rezidențiale și comerciale, expansiunea urbană provoacă apropierea rapidă între zonele rezidențiale periferice și parcurile industriale. În plus, stabilirea unei zone industriale poate duce la contaminarea solului.
  • Trafic crescut: Construcțiile industriale din parcuri duc adesea la creșterea traficului în zona industrială și pe autostrăzile din apropiere. În plus, producătorii folosesc adesea vehicule grele pentru a-și transporta materialele și mărfurile, ceea ce deteriorează mai repede rețeaua rutieră.
  • Costuri suplimentare: în funcție de managementul în loc, pot fi percepute costuri suplimentare în fiecare an pentru a asigura întreținerea drumurilor și a infrastructurii parcului.

Cele mai citite articole