Cum deblochezi telefonul mobil dacă ai uitat codul PIN

În lumea modernă, telefoanele mobile au devenit o parte esențială a vieții noastre, iar utilizarea unui cod PIN sau a unei parole pentru a proteja datele și informațiile personale este o practică comună. Cu toate acestea, poate exista momente în care uităm codul PIN al telefonului și suntem blocați în fața ecranului de deblocare. 

În aceste situații, este important să cunoaștem soluțiile potrivite pentru a recăpăta accesul la dispozitivul nostru. Acest articol va explora diverse metode și sfaturi utile pentru a debloca telefonul mobil în cazul în care ai uitat codul PIN, astfel încât să poți accesa din nou informațiile și funcționalitățile esențiale ale dispozitivului tău.

Ce să faci dacă ai uitat parola la telefon 

Dacă ai uitat parola la telefon, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a încerca să deblochezi dispozitivul:

 1. Utilizează Opțiunea de Recuperare a Contului: Dacă telefonul tău are o opțiune de recuperare a contului sau de deblocare prin intermediul unui cont asociat (de exemplu, contul Google pentru Android sau ID-ul Apple pentru iPhone), poți încerca să introduci datele de conectare corecte pentru a debloca telefonul.
 2. Verifică pentru Posibile Indicații: Uneori, în timp ce încerci să introduci parola, poți vedea sugestii sau indicii despre parolă. Aceasta poate fi o modalitate de a-ți aminti sau de a identifica parola corectă.
 3. Utilizează Unelte de Deblocare sau Resetare: Dacă nu poți debloca telefonul folosind opțiunile de mai sus, poți încerca unelte sau funcții speciale de deblocare sau resetare ale dispozitivului. De exemplu, pentru iPhone, poți folosi modul de recuperare sau modul DFU pentru a reseta telefonul și a-l debloca. Pentru telefoane Android, unele aplicații sau metode de deblocare pot fi disponibile în funcție de modelul dispozitivului tău.
 4. Contactează Asistența Tehnică: Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu funcționează sau dacă nu vrei să încerci să deblochezi telefonul pe cont propriu, poți contacta asistența tehnică a producătorului telefonului sau a furnizorului de servicii pentru a primi ajutor suplimentar.

Cum deblochezi un telefon cu Android dacă ai uitat PIN-ul? 

Cum deblochezi un telefon cu Android dacă ai uitat PIN-ul? 

Sursa foto

Cu ajutorul contului de Google 

Dacă ai un telefon cu sistemul de operare Android 4.4 sau o variantă mai recentă, ai o soluție convenabilă pentru deblocarea dispozitivului prin intermediul contului Google. Acest proces implică introducerea greșită a PIN-ului sau a desenului de deblocare de cel puțin cinci ori. 

După aceasta, poți să introduci parola sau desenul pe care l-ai uitat, și va apărea opțiunea „Deblocare prin Google” pe ecran. Această metodă implică pasul de a te autentifica în contul tău Google, unde trebuie să introduci datele de conectare și să confirmi autentificarea.

În cazul în care ai uitat atât parola contului Google, cât și datele de conectare, există o modalitate de a recupera accesul prin intermediul paginii „Google Account Recovery”. Aici, vei răspunde la câteva întrebări personale pentru a verifica identitatea ta. Dacă procesul de verificare este finalizat cu succes, vei putea recupera accesul la contul tău și să-ți resetezi parola.

În situația în care nu îți amintești numele de utilizator sau adresa de email asociate contului Google, poți accesa pagina de recuperare a utilizatorului. Va trebui să furnizezi un număr de telefon sau o adresă de email stabilite anterior pentru recuperarea contului. Respectarea instrucțiunilor pentru confirmarea identității va permite să vezi o listă de nume de utilizatori asociate contului tău, ceea ce te va ajuta să recuperezi accesul în final.

Aplicația Dr. Fone – Android Lock Screen Removal

Cele mai citite articole

Dacă ai un dispozitiv cu sistemul de operare Android, soluția oferită de aplicația Dr. Fone – Android Lock Screen Removal poate fi de ajutor pentru a depăși șablonul de blocare al telefonului și pentru a-ți recupera parola, precum și datele stocate în interiorul dispozitivului. 

În primul rând, trebuie să descarci și să instalezi aplicația pe computerul tău personal. După instalare, poți urma pașii de mai jos pentru a utiliza eficient această metodă:

 1. Selectează opțiunea de deblocare și conectează telefonul: După lansarea programului, alege opțiunea de deblocare și conectează telefonul la computer folosind un cablu USB. Începe procesul făcând clic pe butonul „Start” din fereastra programului.
 2. Setează telefonul pe modul „download”: Închide telefonul, apasă simultan butonul de volum „–”, butonul „Home” și butonul „On/Off” pentru a intra în modul „download”. Continuă prin apăsarea butonului de volum „+” până când telefonul intră efectiv în modul „download”.
 3. Descarcă pachetul „Recovery”: În momentul în care computerul detectează telefonul aflat în modul „download”, acesta va descărca automat pachetul „Recovery” necesar pentru recuperarea datelor. Procesul durează câteva minute.
 4. Eliminarea parolei de blocare a ecranului: După descărcarea pachetului „Recovery”, aplicația Dr. Fone va elimina parola de blocare a ecranului dispozitivului tău. Apoi, va trebui să confirmi că telefonul are un sistem de blocare a ecranului pentru a se asigura că datele tale sunt securizate.

Cum deblochezi un iPhone dacă ai uitat PIN-ul?

Cum deblochezi un iPhone dacă ai uitat PIN-ul?

Sursa foto

Cum deblochezi un iPhone în situația în care ai uitat PIN-ul? Atunci când introduci greșit codul de acces de șase ori pe un iPhone, aparatul va afișa mesajul „iPhone is disabled”, ceea ce semnifică că dispozitivul este dezactivat și că nu poți evita parola. 

Soluția în acest caz este să restaurezi iPhone-ul la setările din fabrică și să reîncarci datele și aplicațiile dintr-o copie de rezervă. Este crucial să menții o copie de rezervă recentă în orice moment.

Procedura pentru a recupera accesul la iPhone-ul dezactivat este următoarea:

 1. Porniți iTunes pe computer și conectați iPhone-ul prin cablu USB.
 2. Intră în modulul de recuperare al iPhone-ului. Pentru iPhone 8 sau mai recent, apasă pe butoanele de volum „–” și „volum +” în ordine, apoi menține apăsat butonul de pornire până când apare mesajul „conectare la iTunes”. Pentru iPhone 7, menține butonul de pornire apăsat și apoi glisează glisorul „Oprire” spre dreapta. Pentru iPhone 6s sau mai vechi, menține butonul de pornire apăsat și apoi glisează glisorul „Oprire” spre dreapta, iar apoi menține butonul „Acasă” până când apare mesajul „conectare la iTunes”.
 3. Pe computer, dă clic pe „Restaurare” pentru a reseta iPhone-ul la setările din fabrică.
 4. După restaurare, urmează instrucțiunile pentru a restabili datele și setările utilizând o copie de rezervă recentă.

De asemenea, poți utiliza funcția „Apple Find My iPhone” pentru a debloca iPhone-ul dezactivat. Deschide „Find My iPhone” într-un browser, găsește dispozitivul în listă și selectează „Ștergeți iPhone”. 

Va trebui să introduci parola și ID-ul Apple. După ștergere, urmează instrucțiunile pentru a restaura iPhone-ul cu o copie de rezervă recentă. Este important să reții că aceste acțiuni pot avea impact asupra datelor și setărilor, așa că este recomandat să ai o copie de siguranță înainte de a începe.

Cele mai citite articole