Atunci când deții o grădină în care vrei să plantezi diferite legume, trebuie să ții cont că, pentru o creștere cât mai sănătoasă și viguroasă, ai nevoie să urmezi mai multe etape esențiale. În rândurile ce urmează, îți vom spune pas cu pas tot ce trebuie să faci pentru a-ți face repede și practic un sistem de irigație care să le ofere răsadurilor tale apă suficientă.
Mai jos vei regăsi 4 pași simpli pe care trebuie să îi îndeplinești, pentru a avea parte de cel mai bun și eficient sistem de irigație:
1 Achiziționează-ți un recipient de plastic de o tonă
Primul pas pe către trebuie să îl iei în calcul este faptul că trebuie să îți achiziționezi un cub de plastic de o tonă. Acest tip de recipient este ideal pentru stocarea apei, deoarece are o capacitate mare, permițându-ți, astfel, să ai la dispoziție o cantitate suficientă pentru întreaga grădină. De asemenea, este fabricat din materiale durabile și sigure și are un design compact și ușor de manevrat. În plus, trebuie să ții cont și de locul unde îl amplasezi, ca acesta să fie cât mai aproape de sursa de unde îi faci plinul.
2 Cumpără-ți o pompă de apă
Următorul pas pe care trebuie să îl faci este acela de a asigura transferul lichidului din puț în bazin mult mai ușor. Așadar, găsești cele mai bune pompe de apă pentru grădină aici, pe egospodarul.ro, și nu uita să urmărești să aibă o capacitate de pompare suficient de mare, pentru a umple rapid recipientul. De asemenea, instalarea trebuie să fie realizată conform instrucțiunilor producătorului, dacă vrei să ai parte de o funcționare optimă și de o durată de viață îndelungată.
Cele mai citite articole
3. Întinde furtunele cu picurator
Acum, a mai rămas doar să întinzi furtunele pe fiecare rând de plante în parte. Acestea sunt ideale pentru grădini, deoarece distribuie apa direct la rădăcinile răsadurilor, reducând, astfel, risipa și evaporarea acesteia. În plus, sunt ușor de instalat și întreținut, iar tot ce trebuie să faci este să atașezi conducta la pompa din recipient, utilizând racorduri și conectori adecvați, apoi să testezi sistemul pentru a te asigura că totul funcționează perfect.
4. Folosește apă mai puțin dură
Nu în ultimul rând, trebuie să iei în calcul chiar și apa cu care vei uda răsadurile. Prin urmare, cea mai potrivită este cea provenită în urma ploilor sau sau cea provenită dintr-o fântână, dacă deții una, deoarece aceasta este mai puțin dură și conține mai puține substanțe chimice, comparativ cu cea de la rețea. De asemenea, să ai în vedere și fatul că dacă uzi dimineața devreme sau seara târziu, vei reduce evaporarea acesteia și, astfel, vei permite plantelor să absoarbă cât mai mult din lichid.
În concluzie, implementarea acestui sistem de irigație te ajută să îți menții grădina sănătoasă și viguroasă. De asemenea, deși poate părea solicitant și costisitor la prima vedere, o să observi, cu timpul, că toată această investiție te va ajuta să economisești apă și vei avea un randament minunat în ceea ce privește creșterea și dezvoltarea răsadurilor. Te-am convins să îți achiziționezi o pompă de acest tip?
Leave a Reply