Educatia ecologica este inca la un nivel foarte scazut in Romania, ceea ce face ca deseurile care ajung in natura sa fie intr-o cantitate foarte mare in continuare. Nu de putine ori s-a intamplat ca ploile abundente sa umfle paraiele din padure, care aduc in raurile in care se scurg tone de deseuri.
Dintre acestea, cele care se remarca cel mai mult, in special prin cantitate, sunt PET-urile. Aceste obiecte folosite in viata de zi cu zi a oamenilor au ajuns sa fie una dintre principalele cauze de poluare a padurilor si apelor. Toate acestea au dus la crearea unei adevarate insule de gunoaie in Oceanul Pacific.
De ce este importanta reciclarea?
Raspunsul la aceasta intrebare este unul evident, pentru a proteja natura si mediul inconjurator. Folosirea plasticului in exces poate avea efecte negative si asupra sanatatii oamenilor, dar colectarea acestuia in centre specializate, care folosesc perforatoare PET pentru a le distruge si compacta, este solutia prin care oamenii isi pot respecta datoria de a proteja lumea care ii inconjoara.
Cele mai citite articole
Deseurile ajunse in natura nu numai ca afecteaza mediul, ci si vietuitoarele care traiesc in mediul respectiv. Acestea ajung sa consume deseurile periculoase sau sa se imbolnaveasca din cauza acestora, ulterior unele dintre aceste vietuitoare ajung chiar sa fie consumate de catre oameni, ciclu care va afecta, in cele din urma, tot sanatatea si starea de bine a oamenilor.
Care sunt cele mai daunatoare deseuri?
PET-urile sunt unele dintre cele mai daunatoare tipuri de deseuri, acestea avand nevoie de sute de mii de ani pentru a se descompune. In plus, cantitatea de PET-uri pe care oamenii o folosesc si, drept urmare, ajunge in natura, este una foarte mare. Exista o medie de aproximativ 480 de sticle de plastic folosite anual de o persoana/ familie, dintre care se recicleaza aproximativ 1 din 6.
De asemenea, acestora li se mai adauga si paiele din plastic, tacamurile de unica folosinta si ambalajele alimentare, motiv pentru care guvernele actuale au inceput sa ia masuri. Drept urmare, paiele si tacamurile din plastic au fost inlocuite de cele realizate din materiale reciclabile.
Leave a Reply