De ce să alegi mobilier din lemn masiv pentru dormitor?

Mobilierul pentru fiecare cameră din casă trebuie să ofere siguranţă și confort. Indiferent de gusturi, tuturor oamenilor le place să trăiască într-un mediu calm și confortabil. 

Mobila dormitor din lemn masiv este preferată de persoanele cu cerințe ridicate. Aceasta prezintă o combinație unică de calități care se datorează materialului din care este realizată: 

  • estetică; 
  • practică;
  • prietenoasă cu mediul. Un astfel de mobilier oferă frumuseţe, lux și căldură interiorului. 

Principalele avantaje ale lemnului ca material pentru dormitor

Principalul avantaj al mobilierului din lemn este durabilitatea. O mobila lemn natural este un produs ecologic, care prezintă următoarele avantaje:

  • lemnul solid este o materie primă naturală care nu este afectată de substanțe dăunătoare în timpul prelucrării;
  • durabilitate și fiabilitate – lemnul este mult mai bun decât plăcile artificiale care-l imită;
  • conductivitate termică bună – deci radiază căldură și conferă confort;
  • rezistență crescută la umiditate; 
  • aspect luxos și o gamă largă de culori – acest lucru nu trebuie neglijat.

Ce tipuri de lemn masiv se folosesc pentru realizarea dormitoarelor?

Coniferele și foioasele sunt utilizate în producția de dormitoare. Lemnul de pin este ideal pentru mobilier, deoarece lemnul emite substanțe aromatice răcoritoare. Mobilierul din pin aparține modelelor mai ieftine, astfel încât acestea sunt disponibile tuturor.

Cele mai citite articole

Multe piese de  mobilier sunt realizate din fag. Acest material se caracterizează prin rezistență și durabilitate. Un astfel de lemn atrage atenția prin capacitatea sa de a se îndoi ușor, motiv pentru care este adesea folosit la fabricarea elementelor îndoite, a scaunelor sau a dulapurilor. Dacă se compară prețurile, se poate observa că fagul este mai scump decât pinul datorită calităților sale excelente. Cu toate acestea, nu este la fel de scump ca mobilierul de dormitor din stejar.

De menţionat ca arțarul, cireșul și teiul sunt foarte rar folosiți la fabricarea mobilierului de dormitor din lemn. Dormitoarele italiene, care au câștigat o mare popularitate în întreaga lume, sunt realizate din specii de lemn exotic – lemn de trandafir, mahon, abanos. Persoanele care nu au mijloacele financiare necesare pentru a cumpăra sau comanda un dormitor din lemn masiv, pot opta pentru mobilier cu furnir din lemn masiv.

Patul – elementul central al dormitorului 

Patul din lemn masiv este elementul central al dormitorului. Fagul, mesteacănul sau pinul sunt adesea folosite pentru a crea modele ușoare. Carpenul şi stejarul sunt ideali pentru modelele în culori închise. Un pat dublu compact este minunat pentru o cameră mică, dar nu trebuie adăugat prea mult mobilier, astfel încât camera să nu pară chiar mai mică decât este de fapt. Sfat: dacă suprafața dormitorului este mică, nu este nevoie de un dulap. Se pot pune cufere pentru depozitare.

Pentru un dormitor spațios sunt permise mai multe opțiuni, inclusiv un pat cu baldachin. Patul cu finisaj din lemn auriu în stil clasic oferă o senzație de lux. Însă unii oameni cred că arată destul de pretențios. În același timp, este important că patul să aibă saltele ortopedice pentru un somn excelent.

Cele mai citite articole