La ce aspecte să fii atent când deschizi o pizzerie de top? Iată ce echipamente HoReCa îţi sunt necesare!

A deschide o pizzerie de top reprezintă o decizie foarte bună pe care o pot lua toţi cei care doresc să investească într-o afacere uşor de gestionat şi care le aduce profituri serioase în timp. Pentru a pune bazele unei pizzerii este necesară nu numai găsirea unei locaţii bune, ci şi obţinerea avizelor necesare, nu numai găsirea personalului cu experienţă şi dornic să muncească, ci şi cumpărarea unor echipamente HoReCa de top menite să aducă profit companiei şi să uşureze munca angajaţilor. 

Pentru că pizza este un preparat ce lasă loc creativităţii bucătarilor, iar reprezentanţii companiilor au nevoie de blat pufos sau mai crocant şi de un topping delicios din ingrediente de cea mai bună calitate şi foarte proaspete, deschiderea unui astfel de business nu este dificilă.

Utilajele necesare într-o pizzerie

Cele mai citite articole

Din incinta unei asemenea afaceri nu trebuie să lipsească mai multe utilaje de top, echipamente HoReCa fără de care reprezentanţii companiilor nu ar putea avea profit, utilaje şi dotări tehnice care sunt menite să asigure un flux tehnologic corect în bucătărie şi eficientizarea tipului de lucru. aşadar, din gamă de utilaje şi echipamente HoReCa ce nu trebuie să lipsească din nicio pizzerie care se respectă fac parte:

  • cuptoarele pentru pizza, echipamente necesare pentru orice astfel de afacere. Cuptoarele de pizza pot fi pe gaz, lemne sau electrice, pot avea unul, două sau mai multe compartimente, funcţii de coacere şi programe de coacere diferite, din şamota sau din alte materiale;
  • malaxoarele sau utilajele de preparare a aluatului. Din orice pizzerie sunt indispensabile utilajele de preparare a aluatului, la fel ca într-o brutărie sau patiserie. Acestea au rolul de a eficientiza timpul de lucru şi de a obţine rapid un blat subţire sau pufos, în funcţie de preferinţe. Există pe piaţa atât malaxoare cu funcţii automate şi electrice, cu cântare pentru ingrediente, cu mai multe viteze şi elemente de siguranţă, care ajută la pregătirea unui număr mare de aluaturi;
  • tăvi şi alte accesorii. Din orice pizzerie profesională care se respectă nu trebuie să lipsească tăvile de diferite dimensiuni de calitate superioară,  care să poată fi introduse în cuptor şi să nu necesite înlocuire frecvenţă. Pe lângă tăvi, sunt necesare şi cuţite, feliatoare, spatule, palete, genţi izolate termic pentru livrare şi alte accesorii.

Înainte de a deschide o pizzerie…

Înainte de a deschide o pizzerie, este foarte important ca oamenii să fie atenţi la anumite lucruri, cum ar fi amplasamentul spațiului ales, dar şi să întocmească un plan de afaceri pentru business-ul pe care vor să îl pună pe picioare. În plus, este necesar să îşi estimeze cheltuielile şi veniturile, să cumpere echipamentele potrivite şi să angajeze oameni cu experienţă sau cărora le place această meserie. Un alt aspect demn de luat în considerare în deschiderea unei pizzerii este obţinerea avizelor şi acordurilor necesare, precum şi posibilitatea de a livra pizza la domiciliul clienţilor.

Cele mai citite articole