O rețetă delicioasă pe bază de pui

De multe ori, preparatele pe bază de pui pot fi ușor terne, lipsite de gust și aromă, însă dacă sunt gătite în mod corespunzător pot încânta papilele gustative ale mesenilor. Pentru o cină în familie, într-o seară friguroasă de iarnă, îți propun o rețetă de pui la cuptor. Cu un grad mediu de dificultate, această rețetă se poate pregăti în maxim o oră și jumătate ceea ce înseamnă că nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie.

Ingredientele necesare

Înainte de a pleca la cumpărături, trebuie să treci pe listă următoarele produse:

–                 Un pui întreg

–                 O ceapă

–                 Usturoi

–                 Puțin vin

–                 Condimente (sare, piper, coriandru, rozmarin, boia dulce, foi de dafin)

Cele mai citite articole

–                 O jumătate de măr

–                 Ulei

Etapele pregătirii puiului

Având în vedere faptul că puiul se gătește întreg, are nevoie de o perioadă de marinare pentru ca aromele să pătrundă cât mai bine în carne. În plus, la final, preparatul va avea o crustă delicioasă, în timp ce carnea va rămâne suculentă.

Puiul se curăță bine, se îndepărtează organele, precum și orice urmă de puf de pe piele. Toate condimentele se amestecă împreună cu 1-2 linguri de ulei până se formează marinata. Cu lichidul astfel rezultat, se unge întregul pui, nu doar la exterior, ci și în interior, după care se acoperă cu o folie alimentară și se lasă în frigider timp de aproximativ 2 ore. În toată această perioada, gustul condimentelor intră foarte bine în carne pentru ca preparatul să aibă un gust desăvârșit.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade timp de câteva minute înainte ca puiul să fie introdus. Carnea poate fi așezată direct într-o tavă, însă rețeta de față vine cu o variantă de pui pe sticlă pentru un plus de savoare.

Așadar, se umple o sticlă goală de bere/suc cu o ceapă tăiată, câteva boabe de piper și foi de dafin. Se așează sticla într-o tavă care se umple cu apă, puțin vin și o jumătate de măr, tăiat felii. Puiul marinat se așează deasupra sticlei și se bagă la cuptor pentru aproximativ o oră și jumătate. La fiecare 10 minute, puiul se unge cu amestecul din tavă pentru ca la final să capete o crustă aurie.

Puiul are o aromă unică și un gust desăvârșit ceea ce înseamnă că va avea un succes garantat în rândul membrilor familiei. Un astfel de preparat poate fi servit alături de cartofi prăjiți, piure sau orez, în funcție de preferințele fiecăruia. Nu trebuie să lipsească un sos pe bază de smântână și maioneză și unul ușor picat realizat din bulion și ardei. De asemenea, o salată fresh va completa perfect o cină delicioasă.

Sfaturi utile

Timpul de gătire poate varia în funcție de dimensiunea puiului. În mod evident, un pui mai micuț va avea nevoie de mai puțin timp la cuptor așa că stai cu ochii pe el pentru a nu-l usca prea mult. În tavă, poți pune și câteva legume care pot fi folosite pe post de garnitură. De la cartofi și până la ciuperci sau morcovi, variantele sunt infinite.

Cele mai citite articole