Panouri sandwich tip ALP și materiale de asamblare sisteme ALP

La TC Romania Crown Cool se găsesc atât panouri tip ALP, cât și materiale de asamblare panouri ALP.

Ce sunt panourile sandwich tip ALP?

Povestea acestor tipuri de panouri nu are nimic extraordinar. Este vorba de simplitate 100%.

Mai întâi a apărut ideea de a folosi panouri sandwich în fabricarea conductelor de aer în mintea unor ingineri italieni care au avut și îndrăzneală de a o pune în practică.

Pentru a realiza aceste panouri era nevoie de un nou material, unul cu adevărat unic. Așa s-a născut panoul tip ALP. 

După aceea, a fost dezvoltată o tehnologie complexă pentru fabricarea și instalarea conductelor de aer, un sistem de profile de legătură, de flanșe și alte elemente de fixare a respectivelor panouri tip ALP. 

Aceste panourile sunt destinate construirii de canale de ventilație în toate tipurile de construcții. Sunt ideale pentru instalațiile de aer condiționat și de încălzire a aerului, rezultând niște conducte deja preizolate.

Conductele de aer izolate termic pot fi numit ideale, deoarece se pot folosi în orice sistem de ventilație, încălzire și aer condiționat.

Cele mai citite articole

Cu ajutorul panourilor tip ALP se pot rezolva toate problemele care apar în dezvoltarea și proiectarea sistemelor de ventilație, precum și problemele de instalare a canalelor de aer și întreținerea sistemelor de ventilație. 

Sistemul preizolat tip ALP reprezintă o tehnologie inovativă dedicată pentru construcția de conducte de ventilație perforate din aluminiu. Elementul de bază utilizat în execuția conductelor de ventilație în tehnologia sandwich tip ALP este o placă din aluminiu-poliuretan cu structură stratificată, realizată dintr-o spumă izolatoare rigidă, acoperită pe ambele părți cu o foaie subțire de aluminiu.

Canalele formate din panouri tip ALP tip sunt clasificate drept canale preizolate din panouri sandwich și au fost clasificate ca neinflamabile (clasa de reactie la foc: B – s1, d0)

De ce sunt așa de populare panourile tip ALP?

Placa tipALP izolat termic și tehnologia specială de realizare a conductelor de aer garantează rezistență 100% la pătrunderea vaporilor de apă și este determinată de următoarele calități:

 • celule închise ale materialului;
 • celule de dimensiuni mici;
 • aderență excelentă între pereții celulari;
 • uniformitatea structurii celulare pe toată grosimea.

În plus, fiecare panou ALP are protecție dublă: în exterior și în interiorul conductei, datorită sigilantului abenzii de aluminiu pe exterior și a siliconului pe interior. Mai trebuie spus că toate îmbinările sunt lipite. Racordarea conductei de aer și a diferitelor elemente de tranziție se face cu diverse profil de îmbinare cu etanșări corespunzătoare. Utilizarea elementelor standard asigură etanșeitatea completă. 

La realizarea conductelor de ventilație se respectă o procedură clară, ceea ce elimină erorile umane. Ele se pot realiza doar cu respectarea strictă a tuturor pașilor incluși în cadrul procesului tehnologic.

Caracteristicile de bază ale panourilor tip ALP:

 • Canalele realizate din panouri tip ALP sunt foarte rigide – rigiditatea la îndoire a plăcilor ALP față de 1 mm din lățimea plăcii este între 160-300.000 Nmm². Această valoare se traduce prin aceea că ele sunt elemente autoportante.
 • Spuma poliuretanică din care sunt realizate canalele tip ALP are cea mai mică valoare a coeficientului de conductivitate termică dintre materialele izolatoare. Conductivitatea termică extrem de redusă este rezultatul structurii lor.
 • Datorită proprietăților termorigide ale polimerului, canalele din panouri ALP pot rezista la funcționarea în condiții extreme: de la -40 grade Celsius și până la +110 grade Celsius.

Cele mai importante avantaje ale utilizării în practică ale canalelor tip ALP în raport cu canalele (conductele) tradiționale din tablă zincată sunt următoarele:

 • diversitatea formelor și dimensiunilor;
 • izolație termică (fără condens) și acustică (fără vibrații) perfectă;
 • producție de elemente complete, gata de montat pe șantier;
 • timp scurt de livrare și niște costuri reduse de execuție;
 • rezistență uimitoare la coroziune care oferă oportunitatea de a plasa canale de ventilație în afara clădirii fără protecție suplimentară anticorozivă;
 • etanșeitate perfectă a elementelor și a conexiunilor lor;
 • număr mai mic de suspensii în raport cu conductelor din tablă datorită greutății reduse a materialelor folosite la realizarea canalelor (1/10 din greutatea conductelor din tablă);
 • posibilitatea de a vopsi canalele (conductele) pe fața exterioară în orice culoare alegi;
 • ușor de făcut modificări la sistemul de ventilație în timpul și chiar după asamblare;
 • preț mai mic al conductelor comparativ cu conductele din tablă zincată;
 • estetică fără cusur.

Ai nevoie și tu de panouri sandwich tip ALP, cât și materiale de asamblare? Comandă-le de pe tcromania.com chiar acum!

Cele mai citite articole