Povestea Castelului “Calendar”, unic in lume prin arhitectura sa

Are 365 de ferestre, 52 de camere si 7 terase. Povestea Castelului “Calendar”, unic in lume prin arhitectura sa

Un castel uitat din Transilvania spune lumii o frumoasa poveste de iubire prin arhitectura sa unica.

Castelul Calendar a fost construit in Mures de un baron indragostit nebuneste de o printesa rusoaica.

Cladirea are 365 de ferestre, cate zile are un an, 52 de camere, cate saptamani sunt intr-un an, si 4 turnuri, la fel ca anotimpurile. Ar fi trebuit sa fie un dar de logodna, dar printesa n-a mai venit.

Cele mai citite articole

Castelul Calendar a fost construit pe o colina din Zau de Campie, in anul 1911. Arhitectura lui cu totul unica este strans legata de trecerea timpului. Are printre altele 7 terase cate zile sunt intr-o saptamana si 12 holuri cate sunt lunile anului. Istvan Ugron, pe atunci ambasadorul Austro-Ungariei in Rusia, a cerut sa fie ridicat ca marturie a iubirii vesnice pe care o purta pentru una dintre fiicele tarului Nicolae al II-lea al Rusiei.

Ca sa-i devina sotie printesa rusa i-a cerut baronului sa paveze drumul catre castel cu bani de aur. Ugron a ramas insa fara bani la mijlocul drumului, asa ca printesa nu a mai venit la el. Cativa ani mai tarziu ea a fost ucisa, iar de atunci baronul nu s-a mai casatorit.

Localnica: “Printesa nu a venit pentru ca nu avea atatia bani sa paveze pana la linia ferata drumul. Nu a venit ca nu era destul de bogat pentru ea.”

Sursa

Cele mai citite articole