Realizarea unei analize amanuntite de date prin intermediul platformei Power BI

Platforma Power BI (Business Intelligence) realizata de Microsoft are in vedere realizarea unor rapoarte importante prin intermediul carora se pot lua decizii cu un grad ridicat de complexitate pentru o afacere. In prezent, inteligenta artificiala este acum utilizata de majoritatea companiilor profitabile pentru a le ajuta in luarea deciziilor importante.

Fiecare proprietar de companie a experimentat cel putin o data in viata nesiguranta de a lua o decizie legata de afacerea pe care o conduce, din cauza volumului mult prea coplesitor de date care trebuiau sa fie analizate cu atentie. Insa acum, modul de functionare al acestor lucruri s-au schimbat, iar oamenii sunt din ce in ce mai orientati catre digitalizare, catre eficientizarea muncii utilizand inteligenta artificiala.

Business intelligence devine astfel disponibila tuturor membrilor echipei care au nevoie sa acceseze date si sa ia decizii. Fiecare alegere importanta se bazeaza pe informatii de incredere. Datele sunt analizate si actualizate in timp real prin intermediul Power BI, oferind posibilitatea echipelor sa ia decizii bazate pe informatii reale. 

Pentru obtinerea unor solutii viabile de power BI se pot consulta expertii din cadrul Cosmo Consult, care ofera servicii de consultanta si de orientare in ceea ce priveste obtinerea analizei de date necesare pentru luarea deciziilor esentiale.

Etapele esentiale ale folosirii platformei Power BI

Power Business intelligence (BI) este instrumentul care contribuie la cresterea productivitatii companiei. Aceasta platforma este cea care colecteaza toate datele companiei, indiferent de departament. 

Cele mai citite articole

BI parcurge urmatoarele patru etape pentru a realiza acest lucru:

  • Prima etapa vizeaza colectarea de informatii, care centralizeaza toate rezultatele bazei de date;
  • A doua etapa vizeaza integrarea informatiilor, prin intermediul careia se realizeaza o structura de date;
  • A treia etapa vizeaza realizarea raportului, care ofera o privire de ansamplu pentru toate informatiile adunate;
  • A patra etapa vizeaza schematizarea informatiilor pentru a le face pe intelesul tuturor si pentru a fi usor de partajat.

Avantajele folosirii platformei Power BI

Avantajul utilizarii unui software precum Power BI este ca functioneaza automat si neintrerupt. Pentru a usura luarea deciziilor, programul proceseaza datele astfel incat sa fie usor de inteles, sa fie de incredere si semnificative. Acesta poate fi folosit si pentru a gestiona toate aspectele unei companii, inclusiv logistica, resursele umane, relatiile cu clientii, tranzactiile financiare, vanzarile, analiza pietei, procesele de productie etc. 

Un alt beneficiu semnificativ al folosirii programului Power BI este legat simplitatea sa. Fiecare utilizator poate avea acces la analiza rezultatelor in functie de care pot exista diverse modificari in cadrul respectivei companii.

Odata ce acest program este instalat, devine un instrument care permite echipelor si personalului sa lucreze independent, promovand schimbul de informatii intre diferite departamente si utilizatori datorita capacitatilor sale analitice.

Prin urmare, utilizarea unui software Power BI cu scopul de a dezvolta tot mai mult o companie este o decizie inteleapta. Colectarea informatiilor necesare pentru luarea deciziilor importante legate de viitorul afacerii poate fi obtinuta foarte simplu prin utilizarea acestui program eficient, prin intermediul caruia se evita cu succes erorile umane si se economiseste timp.

Cele mai citite articole