Rolul esențial al arhitectului în definirea unui proiect

Un birou de arhitectură joacă un rol major în fazele de studiu preliminar ale unui proiect imobiliar, indiferent dacă acesta este realizat de o persoană sau de un dezvoltator imobiliar. În acest din urmă caz, intervenția arhitectului are loc la cererea constructorului, cu mult înainte de vânzarea efectivă. Arhitectul este cel care cunoaște cel mai bine cadrul legal (standarde și reglementări în vigoare). Într-adevăr, arhitectul este unul dintre experții care vor defini conformitatea tehnică, administrativă și economică a unui proiect de construcție. Ca atare, el intervine în timpul studiului de fezabilitate comandat de promotor, alături de alți specialiști, precum topografi sau geologi. Acest lucru poate implica, în special, verificarea existenței unor servituți suficiente, a constructibilității solului, a absenței obstacolelor pe sol, a zonei construibile etc.

Dacă această fază concluzionează că niciun nou proiect imobiliar nu poate vedea lumina zilei pe acest teren, vânzarea poate eșua în această etapă. În caz contrar, raportul experților va permite definirea cu precizie a proiectului de construcție. Arhitectului i se va cere apoi să întocmească planuri pentru noua clădire sau subdiviziune, în consultare cu dezvoltatorul. O autorizație de construire este apoi depusă la autoritățile municipale, care o pot valida sau respinge, ceea ce ar duce și la anularea vânzării.

Rolul biroului de arhitectură

Chiar înainte de semnarea vânzării către constructor, rolul arhitectului este decisiv! În ochii dezvoltatorului, opinia sa de expert este esențială pentru a determina viabilitatea tehnică și economică a proiectului imobiliar. Respectarea planurilor sale este, de asemenea, esențială pentru obținerea rapidă a autorizației de construire. Mai subtil, originalitatea și calitatea viziunii sale sau, dimpotrivă, clasicismul stilului său, pot avea, de asemenea, o influență pozitivă asupra obținerii unei autorizații de construire, în special cu primăriile, de obicei, precauți cu privire la aceste aspecte.

Cele mai citite articole

Prin urmare, alegerea unui promotor local, conștient de opiniile politice ale fiecărei municipalități și obișnuit să lucreze cu arhitecți din regiune, este esențială.

  • În timpul construcției, arhitectul este un interlocutor privilegiat pentru constructorul imobiliar.

Dacă totul merge bine, vânzarea poate avea loc după aceste etape de expertiză tehnică, proiectare și validare administrativă. În acest moment, biroul de arhitectură este chemat să efectueze direcția tehnică a lucrărilor în calitate de manager de proiect. În colaborare cu clientul, acesta se asigură că fiecare persoană care lucrează la proiect respectă specificațiile stabilite. El asigură progresul corespunzător al diferitelor etape ale construcției, în contact constant cu promotorul. Astfel, asigură monitorizarea periodică a lucrării de care este responsabil și pe care dorește să o ducă la capăt conform planului.

  • Arhitectul este un interlocutor privilegiat în timpul construcției unei case.

Când construcția este finalizată, misiunea biroului de arhitectură este de a se asigura că rezultatul final este în conformitate tehnică și estetică cu proiectul validat de promotor.

Cele mai citite articole