Alegera primei case in cuplu poate fi o experienta plina de emotii si poate fi un pas important in viata de cuplu. Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand va faceti o astfel de achizitie, cum ar fi localizarea, dimensiunea, pretul, precum si capacitatea de a va descurca cu cheltuielile.
Daca ati cunoscut partenerul de viata pe un site de intalniri precum matrimonialefemei.net si sunteti gata sa incepeti o viata impreuna, poate fi util sa luati in considerare cateva sfaturi pentru a va ajuta sa faceti cea mai buna alegere cand vine vorba de cumpararea primei voastre case.Sa te duci sa locuiesti cu partenerul tau cu sau fara nunta este un pas grozav pentru a demonstra si intari orice relatie. Alegerea unei case in cuplu pune la incercare multe relatii. Cu siguranta au vorbit mult si greu despre asta, au cantarit argumentele pro si contra si au chestionat multi prieteni. Daca sunteti in cautarea primei proprietati in care sa locuiti si sa incepeti sa locuiti impreuna cu partenerul dvs., aceste sfaturi va pot ajuta atunci cand faceti ultimul pas. Dar daca deja au decis sa faca pasul, cu siguranta se confrunta cu una dintre cele mai tulburatoare intrebari: Unde veti locui? Este mai bine sa cumperi sau sa inchiriezi? Luati nota si acordati atentie acestor sfaturi:
Avantajele inchirierii
Este imposibil de prezis viitorul, sunt tineri si viata lor se poate schimba in orice moment. Dupa ce s-au casatorit sau s-au hotarat sa locuiasca impreuna, ambii sunt intr-un punct in care se gandesc la lunga calatorie care ii asteapta impreuna, insa asta nu inseamna ca sunt gata sa puna radacini. Unele cupluri nu isi doresc inca copii si inca le place ideea de a se muta in mod constant. Daca se afla in aceasta stare, cea mai buna varianta va fi sa inchiriezi un apartament.
Locuitul intr-un apartament ne ofera optiunea de a ne reloca daca avem nevoie. De asemenea, trebuie luate in considerare schimbarile de locuri de munca sau transferurile. De aceea este important sa discutam cu cuplul despre locul in care intentioneaza sa-si conduca viata impreuna ca cuplu. Vrei sa te muti in urmatorii trei ani? Daca da, cautati sa inchiriati o casa pentru o perioada. Nu este momentul sa te ipoteci in toate aspectele vietii. Va fi timp sa ancorati intr-un singur loc mult timp!
De asemenea, tinand cont de personalitatea milenialilor, care isi schimba viata (si gusturile, aspiratiile…) din cand in cand, poate fi mai bine sa inchirieze si sa aiba o cale de evadare in vederea posibilelor schimbari. De asemenea, aspectul economic este foarte important si in schimbare, un avantaj al inchirierii este acela care are legatura cu renegocierea pretului de inchiriere. Intotdeauna va fi mai usor sa renegociezi pretul de inchiriere cu proprietarul decat sa renegociezi ipoteca cu banca. Tine minte!
10 lucruri pe care ar trebui sa le faci cu partenerul tau inainte de a te casatori.
Dezavantajele inchirierii
Cele mai citite articole
Atunci cand optam pentru inchiriere trebuie sa presupunem ca casa nu va deveni niciodata a noastra (cu exceptia cazului in care optam pentru o inchiriere cu optiune de cumparare). In plus, odata terminat contractul de inchiriere si prelungiri, proprietarul apartamentului poate alege sa nu mai inchirieze casa si sa ne oblige sa parasim casa chiar daca nu vrem in acel moment.
De asemenea, tine cont de faptul ca atunci cand facem orice modificari la locuinta legate de decorare sau pictura, trebuie sa cerem intotdeauna permisiunea proprietarului. Legat de asta, uneori chiriasii investesc bani in imbunatatiri de podele, bani care se pot pierde atunci cand casa este abandonata. Nu uitati, de asemenea, ca chiria creste in fiecare an, este un invariabil printre altele, totusi exista intotdeauna optiunea de a negocia cu proprietarul.
Avantajele cumpararii
Cumpararea unei case, precum casatoria sau alegerea unei cariere, este o decizie cheie care iti va marca viitorul si in ceea ce priveste avantajele achizitionarii unei locuinte , trebuie sa avem in vedere ca este un atu care se apreciaza in timp si in timp. Un anumit moment ne poate ajuta sa ne confruntam cu greutati economice, sa ne finantam pensionarea sau sa lasam rudelor un bun de mare valoare. In mod similar, detinerea unei locuinte ne permite sa o decoram si sa o reformam in functie de gusturile noastre personale , lucru care poate ajuta si la cresterea valorii casei. De asemenea, joaca in favoarea achizitiei ca, avand in vedere o schimbare a circumstantelor cumparatorului, acea locuinta poate fi inchiriata pentru a-i oferi rentabilitate.
De asemenea, atunci cand se gandesc sa cumpere un apartament trebuie sa se gandeasca la implicatiile financiare pe termen scurt. Este necesar ca acestia sa evalueze daca fluxul lor economic va fi acelasi dupa acoperirea cheltuielilor asociate achizitionarii unei locuinte. Aceste cheltuieli pot include ipoteci, taxe, asigurari, intretinere, decoratiuni, servicii publice si alte cheltuieli. O regula de baza pe care ar trebui sa o respectam cu totii este sa nu cheltuim mai mult de 30% din venitul nostru pentru locuinte. Asa ca intreaba-te in cuplu: Este posibil sa faci asta detinand un apartament cu partenerul tau?
Dezavantajele cumpararii
Proprietatea de casa nu este ieftina si nu doar din cauza creditului ipotecar si a costului locuintei . De asemenea, implica o multime de factori externi care pot fi legati de problemele economice care pot rezulta din neplata creditului ipotecar. In plus, trebuie sa tinem cont de plata initiala mare pe care o presupune achizitionarea unei case si care se situeaza de obicei intre 20% si 40% din valoarea totala a proprietatii.
Iti reduce foarte mult libertatea financiara si in cazul in care inca nu esti sigur, datoria te inrobeste si te face sa lucrezi pentru ea si nu pentru tine, dar acesta este doar unul dintre pericolele datoriei. Daca iei un credit ipotecar, s-ar putea sa platesti dublu pentru casa ta . Dobanda te va determina sa platesti pentru casa ta mult mai mult decat pretul mentionat pe ipoteca si pe acte.
Asigurati-va intotdeauna ca aveti un plan financiar care include costurile de mutare, renovari si achizitionarea de mobilier nou. Aceste cheltuieli sunt suportate de majoritatea cumparatorilor de case de indata ce procesul ipotecar este finalizat.