Ai o firmă cu un număr mare de angajați și vrei să ții o evidență exactă a felului în care aceștia își respectă programul de lucru? Până nu demult, la intrarea în fiecare clădire exista un registru de prezență. Aici salariații semnau atât la sosire, cât și la plecare, pentru a se consemna astfel faptul că și-au respectat programul de muncă.
Astăzi ai la îndemână o soluție mult mai practică și mai facilă: sisteme de pontaj: https://www.helinick.ro/solutii/securitate-electronica/. Pentru a intra în spațiul de lucru, fiecare angajat își folosește cartela electronică de acces: în baza acesteia, știi în permanență când a sosit acesta, de câte ori a părăsit clădirea în timpul programului, dar și când a plecat de tot, la finalul programului.
Sisteme de pontaj – în ce situație îți sunt absolut necesare?
Aceste sisteme de pontaj îți sunt de ajutor, mai ales când ai o companie cu un număr mare de angajați. În acest fel, nu trebuie să urmărești fizic salariații și nici să le ceri acestora să se semneze într-o condică de prezență, pentru că este suficient ca ei să își utilizeze cartela de acces. Ulterior, datele referitoare la sosirea și plecarea angajaților sunt transmise în programul pe care îl folosești, de unde poți inclusiv să scoți rapoarte clare și eficiente.
Care sunt elementele unui sistem de pontaj?
Pentru a înțelege mai bine cum funcționează aceste sisteme de pontaj, este bine să știi că acestea sunt formate din următoarele elemente:
• un terminal de tip standalone, întotdeauna cu cititor de proximitate;
• un soft modern de management și de pontaj;
• o sursă de alimentare la curentul electric;
• cartele de proximitate (pe care le oferi angajaților pentru acces).
Practic, ori de câte ori un angajat dorește să intre în spațiul de lucru, el trebuie să își apropie cartela personală de terminalul standalone, iar acesta transmite către softul de management aceste informații. Ulterior, cu ajutorul softului, poți să scoți orice raport de prezență îți dorești.
Ce beneficii îți asigură un sistem de pontaj?
Cele mai citite articole
În ceea ce privește avantajele de care ai parte, atunci când folosești un sistem de pontaj modern, ele sunt numeroase:
• ții o evidență clară a programului angajaților și verifici ușor dacă aceștia sunt responsabili, sosesc la timp și pleacă la ora stabilită împreună;
• eviți erorile umane – niciun angajat nu poate intra în spațiul de lucru dacă nu are asupra sa cartela proprie de acces;
• te asiguri că departamentul de Resurse Umane calculează salariile în baza unor informații corecte;
• verifici întotdeauna dacă angajații stau, într-adevăr, overtime, atunci când este nevoie și, prin urmare, îi poți plăti corect, în funcție de numărul de ore lucrate în afara programului standard;
• ai o viziune clară asupra perioadelor de concedii;
• în cazul unui control din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), poți prezenta foarte ușor situația programului de muncă inspectorilor care îți verifică activitatea.
Montaj
Pentru a obține sistemul de pontaj dorit, cea mai la îndemână soluție pe care o ai este aceea de a colabora cu o firmă de specialitate. Reprezentanții acesteia sosesc la fața locului, îți evaluează nevoile de business, iar mai apoi instalează atât terminalul de tip standalone, cât și softul de care ai nevoie. După un instructaj clar despre cum să folosești sistemul de pontaj, poți începe să îl folosești imediat.
Helinick.ro îți oferă unele dintre cele mai noi soluții de pe piață, când vine vorba despre accesul într-o clădire, dar și despre siguranța pe care o oferi angajaților. Pe lângă sistemele de pontaj, online poți studia și sisteme de interfonie de cea mai buna calitate și moderne, dar și sisteme anti-efracție eficiente și practice!
Date de contact:
Email: office@helinick.ro
Telefon: +(4021) 404 44 44, +(4021) 404 44 00