Tabla magnetica, cea mai buna optiune pentru invatarea la clasa si acasa

O tabla magnetica pentru copii este folosita in general in salile de clasa ca un instrument foarte util in predare. Ea a inlocuit vechile table negre, greoaie si rigide, ce necesitau creta si burete si eliberau in sala de clasa un praf care afecta sanatatea. 

Avantajele folosirii unei table magnetice in sala de curs

Acum, copiii se pot bucura de o tabla pe care se scrie usor si se sterge la fel, iar beneficiile se reflecta si in calitatea actului de predare. Mai precis, scolarii invata mai repede anumite notiuni daca acestea sunt evidentiate prin diferite culori – conform specialistilor, culoarea rosie are cel mai mare impact in fixarea respectivelor cunoștințe.

In plus, interactiunea elev-profesor poate fi mult mai stimulata printr-o tabla magnetica. In timp ce elevul este mai stimulat vizual sa vina la tabla si sa o foloseasca, profesorul isi poate adapta diversele tehnici de invatare pentru fiecare elev. 

Cele mai citite articole

Un alt avantaj il reprezinta siguranta pentru sanatatea elevilor, dar si a cadrelor didactice. Dupa cum se stie, vechea tabla negra, pe care se scria cu creta, elibera in sala de clasa, mai ales in urma stergerii cu buretele uscat, un praf care-i afecta in special pe cei care sufereau de astm bronsic, dar si de alergii. In plus, greutatea ei si rigiditatea faceau ca pericolul unor accidentari destul de grave sa fie unul ridicat. Tabla magnetica este usoara, se fixeaza bine si nu prezinta niciun risc. In plus, este rezistenta, comportandu-se foarte bine in timp, chiar si dupa ani buni de utilizare.

Tablele magnetice pot fi utilizate si acasa

Diversitatea de care se bucura aceste produse pe piata este una foarte mare, asa ca in ziua de astazi, daca unui elev ii place sa lucreze pe o astfel de tabla, se simte mai stimulat si mai productiv in acest fel in procesul de invatare, parintii pot achizitiona una si pentru acasa. 

Pentru cei interesati sa cumpere aceste table pentru uzul casnic, este important de stiut ca ele sunt disponibile si in dimensiuni reduse, astfel incat sa se potriveasca si sa se integreze in orice locuinta. Mai ales in perioada pandemiei, acest instrument poate fi cu atat mai folositor acasa, pentru ca poate fi utilizat atat de copii, pentru scoala online, cat si de parintii lor, care lucreaza de acasa si vor avea ocazia sa-si noteze pe ea, la loc vizibil, lucrurile importante pentru ziua respectiva de lucru, targeturi si remindere.

Preturile acestor instrumente variaza, dar nu sunt deloc unele ridicate, raportat la calitate si la fiabilitate. De aceea, se recomanda achizitionarea lor atat in sala de clasa, dar si pentru uzul domestic. In acest ultim caz, ea poate fi o varianta foarte buna pentru invatarea copiilor de varsta prescolara cu diverse notiuni, precum: anotimpuri, cifre, animale, plante, culori, pozitionand stickere magnetice ilustrate pe tabla magnetica. In acest mod, invatarea se face prin joaca, acesta fiind cea mai buna metoda pe care parintii o pot folosi pentru a-i ajuta pe  copii sa-si imbogateasca toate cunostintele.

Cele mai citite articole