Ai o afacere în domeniul amenajărilor exterioare? Află care sunt noile tendințe!
Designul exterior face referire la arhitectura fizică și la organizarea componentelor din exterior de pe o anumită proprietate, fiind  compus atât din structuri fizice, cât și din elemente artistice, cum ar fi culorile, formele, texturile și materialele folosite.Amenajările de exterior sunt deosebit de importante, deoarece pot duce la o creștere semnificativă a unei proprietăți, datorită atenției acordate în vederea obținerii unui aspect plăcut și îngrijit.

            Care sunt tendințele în materie de amenajări ale curților?

În prezent, datorită posibilităților crescute de a călători și al promovării diferitelor culturi, tot mai multe influențe alohtone sunt resimțite în preferințele românilor, astfel în funcție de origine, s-au creat anumite stiluri de amenajări:1.      Stilul scandinavAspectul exterior al unei curți scandinave este simplu și minimalist, fiind reprezentat de linii drepte, care dau un aspect curat. Ca materiale preferate pentru acest stil, sunt betonul și piatra, iar pentru o notă de căldură și un constrat coloristic, se introduce lemnul masiv. Mobilierul este ales, astfel încât să fie practic, din punct de vedere al spațiului de depozitare, confortabil și durabil în timp. De asemenea, alegerea gardului este importantă pentru completarea unei curți, iar pentru acest stil de amenajare exterioară sunt potrivite panouri de gard zincat 2D, pentru un aspect modern și pentru rezistență la diferite condiții de mediu. Cei de la rotanis.ro pun la dispoziție o gamă variată de elemente, pentru împrejmuirea exteriorului.
2.      Stilul japonezO curte cu influențe japoneze se proiectează astfel încât să aibă un peisaj echilibrat, însă asimetric, acesta fiind constituit dintr-o varietate de plante, pentru asigurarea culorilor pe toată perioada anului, sursă de apă, pentru hrănirea plantelor și rocă masivă, pentru alcătuirea structurii amenajamentului. Acest stil este dorit, deoarece scoate în evidență elementele naturii, creându-se o atmosferă calmă și echilibrată. Curțile care aparțin stilului japonez sunt adesea împrejmuite cu gard realizat din bambus, iar mobilierul este în mare parte constituit din rocă masivă.
3.      Stilul mediteraneanPrincipala caracteristică definitorie a acestui stil este romantismul, fiind proiectat astfel încât să transmită o senzație de intimitate și protecție prin prezența foișoarelor sau pergolelor. Elementele definitorii ale unui stil mediteranean sunt pavajele din piatră mozaic, plantele și ierburile aromatice, urmate de ghivecele mari de lut. În ceea ce privește mobilierul, acesta se alege pentru oferirea spațiului necesar organizării de evenimente sau mese festive. Aceste curți se împrejmuiesc prin garduri vii, adesea realizate din plante înmiresmate și veșnic verzi.
4.      Stilul tropicalDesign-ul stilului de amenajare tropical este caracterizat de densitatea plantelor. În general, plantele tropicale sunt decorative prin frunze, decât prin flori, având o multitudine de texturi, dimensiuni și culori. Peisajul tropical este dat de prezența unor straturi, realizate din plante, astfel încât să se creeze impresia unei densități mari de arbori și arbuști. În cazul amenajării curților, conform acestui stil, se realizează poteci șerpuite, pentru intrarea în ambianța plantelor. Peisajul tropical este lipsit de mobilier, iar singurele obiecte decorative sunt ghivecele realizate din pietricele sau scoici. Îngrădirea se realizează panouri de gard din lemn, bambus sau roci.
Înclinația oamenilor spre a avea un design unic exterior este tot mai mare, deoarece se dorește o conexiune directă cu mediul natural, iar prin gândirea unei amenajări, inspirată din alte culturi, se poate crea o atmosferă plăcută, fie că este vorba de propriul cămin, de sediul unei întreprinderi sau de un spațiu comun.Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole