Ce trebuie sa stii despre un psihiatru?

O durere, o problema de familie, moral scazut sau depresie profunda… exista multe motive care te vor impinge sa cauti ajutor de la un psiholog sau un psihiatru in Bucuresti, pentru tine sau cei dragi. A nu fi singur cu disconfortul tau este esential pentru a preveni degenerarea unei situatii.

Cum te poate ajuta un psihiatru?

Odata pus diagnosticul, psihiatrul poate trata singur boala psihica sau poate coordona tratamentul pacientului sau. In cutia sa de instrumente, el are diferite psihoterapii, o serie de medicamente, tehnici de neurostimulare si interventii sociale.

Cand sa mergi la un psihiatru?

Cand sa vezi un psihiatru? Nu atat duritatea calvarului prin care ai trecut ar trebui sa te determine sa consulti un psihiatru, cat sentimentul pe care il ai. Daca ceva iti tulbura viata de zi cu zi, relatiile cu altii, munca ta… consulta rapid un psihiatru in Bcuresti.

Pe cine sa vezi un psiholog sau un psihiatru?

Daca terapia singura nu este suficienta si este necesar un tratament medical, psihologul te va trimite cu siguranta la un psihiatru. In schimb, psihiatru poate oferi si urmarire cu un psiholog in plus fata de urmarirea psihiatrica.

Cum decurge un interviu cu un psihiatru?

Cele mai citite articole

Psihiatrul trebuie sa incerce sa construiasca cea mai buna relatie posibila, ramanand in acelasi timp neutru. In practica, este vorba de a avea o atitudine calda, de a se abtine de la a lua o pozitie si de a se abtine de la orice judecata. Pacientul poate fi anxios, agresiv, intimidat, in asteptare, atunci cand se intalneste pentru prima data cu un psihiatru.

Cum sa te comporti in fata unui psihiatru?

Psihiatrul va lua notite si te va lasa sa vorbesti si abia atunci va identifica orice sfat pe care sa ti-l dea care decurge din analiza lui. Da frau liber sentimentelor tale, nu ezita sa descrii starea de spirit in care te afli in timpul consultatiei sau daca te deranjeaza un subiect.

Ce intrebari iti sunt puse de catre psihiatru?

Intrebarile care ti se vor pune probabil in timpul unei sedinte sunt:

  • Ce te-a facut sa vrei sa mergi la terapie astazi?
  • Cum te-ai descurcat cu problema care te-a determinat sa apelezi la terapie? 
  • Ai mai facut vreodata terapie in trecut?
  • Cum a fost copilaria cu familia ta?

Care este diferenta dintre un psihiatru si un psiholog?

Psihologul are o diploma universitara in psihologie. Este o profesie reglementata. Marea diferenta cu un psihiatru este ca nu poate elibera reteta medicala si nu a studiat medicina, deci nu este autorizat sa puna diagnostice medicale.

Managementul unui pacient care sufera de depresie, de exemplu, se poate face prin prescrierea de medicamente, antidepresive, si/sau programari la un psihiatru si/sau un psihoterapeut. Nu exista o solutie universala: fiecare suport trebuie sa fie personalizat, adaptat pacientului si severitatii patologiei acestuia.

Cele mai citite articole