Cum se umple o butelie de GPL?

GPL este un amestec de butan si propan, astfel incat poate inlocui umplerea tuturor produselor care functioneaza cu butan sau propan. Supapa de gaz a unei butelii GPL pentru centrala este aceeasi cu cea a buteliilor metalice traditionale de butan sau propan, astfel incat un regulator standard poate fi insurubat si face ca toate echipamentele dumneavoastra de gaz sa functioneze corect. 

Buteliile GPL sunt foarte frecvente printre operatorii de autocaravane care calatoresc in strainatate. Sticla poate fi reumpluta cu gaz prin toate benzinariile din lume dotate cu GPL pentru a putea continua gatirea, incalzirea si chiar aer conditionat sau pentru frigider, fara a fi nevoie sa gasesti o butelie de gaz noua si sa iti faci griji pentru asta. 

Avantajele GPL fata de propan:

– Un pret de achizitie cu cel putin 50% mai mic decat propanul

– Folosind indicatorul de umplere stii rapid cand sa realimentezi, nu vei fi niciodata lipsit de combustibil

– Siguranta impotriva suprapresiunii previne explozia buteliei tale in caz de incendiu.

Cele mai citite articole

– Platesti doar pentru ceea ce consumi, butelia poate fi oricand umpluta fara a fi nevoie sa o golesti complet.

– In medie, o butelie de GPL este rambursata dupa 10 pana la 14 umpleri!

– Instalatia ta GPL este proprietatea ta, nu mai trebuie sa cumperi o butelie separat si o poti folosi in toata Europa.

– Nu mai trebuie sa schimbi regulatorul. In strainatate, regulatorul depinde de tipul de cilindru folosit.

Mai multa siguranta:

Buteliile GPL sunt mult mai sigure decat buteliile traditionale. Materialul are 4 mm grosime pentru metal si 5 mm grosime pentru aluminiu. O siguranta de umplere asigura ca recipientul nu este niciodata umplut peste 80%. Un dispozitiv de siguranta impotriva suprapresiunii asigura ca aceasta nu poate exploda in cazul in care presiunea este prea mare. 

Important inainte de a utiliza butelia de GPL!

Prima utilizare

  1. Inainte de umplere. Insurubati baioneta de umplere pe fitingul extern pe care l-ati instalat deja pe peretele autocaravanei sau rulotei tale. Deschide complet robinetul de gaz si lasa aerul sa scape timp de 5 secunde. Inchide bine robinetul.
  2. Acum poti umple butelia. In timpul umplerii, trebuie sa ramana in pozitie verticala. 
  3. Conectati pistolul pompei GPL la baioneta de umplere si intoarce-te la dreapta. Apoi trage parghia pistolului inapoi. Unele gaze vor scapa, dar acest lucru este normal. Acum ca pistolul este conectat, apasa butonul negru (sau verde) de pe pompa de GPL. 
  4. Verificati functionarea indicatorului de continut
  5. Cu butelia plina, elibereaza maneta si roteste pistolul GPL spre stanga pentru a putea deconecta pistolul. 
  6. Inainte de a utiliza cilindrul umplut pentru prima data, eliberati putin gaz prin deschiderea supapei timp de 1 sau 2 secunde pentru a curata supapa si a elibera aerul din cilindru. 

Cele mai citite articole