Circuit de Formula 1 la Cluj? Un clujean a atras atentia marilor case de arhitectura sportiva

Un arhitect clujean a creat un circuit de Formula 1 care a atras interesul unor nume mari din domeniu. VEZI proiectul spectaculor al circuitului de Formula 1 proiectat de Mihai Matei.

Cand nume mari in cursele motorizate precum Tilke si Apex manifesta interes fata de planurile tale, stii ca ai creat ceva valoros. Acest lucru i s-a intamplat arhitectului clujean Mihai Matei, care a proiectat un spectaculos circuit de Formula 1, prezentat in exclusivitate de ProMotor.

Clujul in F1?

Cele mai citite articole

Locul ales de clujean este situat intr-o mica depresiune aflata langa iesirea de pe Autostrada Transilvania dinspre Cluj, pe locul unei betoniere folosite la procurarea de materiale pentru autostrada. Depresiunea ar asigura izolarea fonica, dar si terenul necesar pentru un traseu spectaculos de mare viteza, numarul de curbe si declivitatea circuitului fiind proiectate pentru a genera un circuit tehnic care se muleaza pe situl geografic.

Cu o lungime totala de 6.105 metri si 20 de viraje, circuitul ar asigura o linie dreapta de 710 metri si ar fi caracterizat prin succesiuni de curbe care cer o tehnica superioara de pilotaj, urmate de linii drepte care permit depasirile spectaculoase.
Spre deosebire de alte proiecte facute doar pentru publicitate, cel creat de arhitectul clujean se remarca prin modul compact in care este desenat circuitul, astfel incat plasarea tribunelor permite spectatorilor sa vada mari parti din circuit. Tribuna oficiala are 7.600 de locuri, celelalte tribune insumand un total de 27.400 de locuri.

Sursa 

Cele mai citite articole