Cum afecteaza stresul organismul?

Desi pare greu de crezut, stresul este inamicul nr.1 al sanatatii. Persoanele care se confrunta cu o viata agitata si plina de probleme sunt mult mai predispuse aparitiei unor boli grave asa cum este cancerul spre exemplu. In plus, tenul are de suferit, femeile confruntandu-se cu o imbatranire prematura a pielii.

S-a demonstrat stiintific ca stresul oxidativ afecteaza calitatea vietii. De regula, aceasta afectiune apare atunci cand antioxidantii din organism nu reusesc sa mai lupte impotriva radicalilor liberi si astfel toxinele nu mai sunt eliminate. In timp, pacientii ajung sa dezvolte afectiuni severe precum diabetul, Parkinson si Alzheimer, dar si depresia sau diabetul zaharat. 

Principalele simptome resimtite

Un astfel de diagnostic nu este usor de pus avand in vedere faptul ca simptomele resimtite sunt destul de des intalnite. Cu toate acestea, pacientii ar trebui sa acorde o atentie sanatatii fizice si psihice, vizitele regulate in cabinetul medicului fiind o necesitate:

  • o stare de oboseala permanenta, in ciuda unui program de somn bine definit;
  • dureri de oase fara o cauza anume;
  • tulburari de memorie;
  • o piele uscata si lipsita de vitalitate;
  • dureri de cap;
  • raceli tot mai dese.

Modalitati de reducere a stresului?

Exista o serie de remedii prin care pacientii pot diminua efectele negative ale stresului. In primul rand, consumul de antioxidanti este imperios necesar nu doar pentru o sanatate de fier, ci si pentru o frumusete indelungata. Nucile, pestele sau ceaiul verde sunt o alta sursa inepuizabila de antioxidanti asa ca ar trebui introduse in dieta zilnica. 

Cele mai citite articole

De asemenea, sucul de catina este bogat in vitamine, minerale si antioxidanti si are o multime de beneficii asupra oraganismului. De la intarirea sistemului imunitar si pana la tratarea infectiilor sau prevenirea aparitiei anumitor afectiuni, acest supliment alimentar poate fi consumat cu incredere de la cei mai mici pana la cei mai mari.

Alaturi de o dieta echilibrata in fructe si legume, o cana de suc poate face minuni la nivelul tenului. Efectele sunt vizibile imediat, pielea fiind mult mai luminoasa. Mai mult decat atat, liniile fine de expresie se estompeaza in timp, efectele imbatranirii fiind diminuate.

Miscarea fizica este o alta modalitate prin care oamenii pot reduce stresul. Sportul ajuta nu doar la arderea caloriilor, ci si la eliberarea endorfinelor pentru o stare de bine. Minim 30 de minute de activitate fizica pe zi pot imbunatati activitatea organismului, pot relaxa intregul corp si pot aduce o stare de multumire interioara. In plus, miscarea contribuie si la intarirea imunitatii, riscul aparitiei infectiilor, spre exemplu, fiind mult mai redus.

Asadar, este important ca oamenii sa aiba o viata echilibrata, sa consume alimente bogate in vitamine si minerale, sa faca miscare si sa aiba un program fix de somn. Odihna ajuta la refacerea celulelor din organism si la regenerarea tesuturilor afectate peste zi de factori externi nocivi precum poluarea, tutunul sau razele UV. Oamenii, in general, ar trebui sa acorde o atentie sporita si protejarii tenului prin folosirea cremelor SPF, indiferent de anotimp.

Cele mai citite articole

Leave a Reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.