Cum să-ți amenajezi terasa visurilor în aer liber

Dacă locuiești la casă și beneficiezi și de o curte care să aibă suficient spațiu pentru amenajarea unei terase, atunci aceasta ar putea fi varianta ideală de a te bucura de aer proaspăt chiar la tine acasă. O terasă amenajată în propria curte este o idee bună indiferent de anotimp. Vara te poți relaxa la un grătar, primăvara și toamna poți să-ți savurezi cafeaua dimineața ori în weekenduri, iar iarna poți ieși să te iei câteva guri de aer proaspăt și să te bucuri de liniștea propriei locuințe.

Vezi aici câteva idei utile pentru amenajarea unei terase în propria grădină:

Delimitează spațiul cu o platformă sau o balustradă

Un prim pas ar fi să delimitezi spațiul în care vrei să-ți amenajezi terasa pentru a crea un efect de intimitate. Deși te afli în propria curte, o platformă sau o balustradă pot fi niște variante interesante, care să schimbe și felul în care arată spațiu tău exterior. Poți merge pe varianta de lemn, care se va integra de minune mai ales dacă ai plante verzi în grădină. Atenție însă la faptul că lemnul poate necesita niște tratamente speciale pentru a rezista în timp tuturor condițiilor meteo la care va fi supus sau poate poți încerca cu o vopsea lavabilă pentru exterior, cum sunt cele de la PittsburghPaints.ro. Pe lângă varianta din lemn, ar mai fi și alte materiale sintetice care este posibil să nu fie la fel de pretențioase și poate ceva mai rezistente la precipitații. 

Crează o zonă de grătar 

În special pentru sezonul cald grătarul poate fi o idee bună. Nu doar pentru bucatele delicioase, ci și pentru ideea în sine de a te aduna alături de cei dragi și să petreceți niște clipe relaxante împreună. Astfel că o zonă special amenajată pentru grătar ar trebui adăugată pe lista atunci când plănuiești amenajarea unei terase. 

Cele mai citite articole

Adaugă scaune și mese de exterior confortabile 

Pentru ca terasa să devină unul din spațiile tale preferate de acasă trebuie să te asiguri că alegi niște variante de piese de stat foarte comode. Niște fotolii de exterior s-ar putea să-și facă treaba bine, dar în același timp dacă terasa ta este descoperită nu se vor comporta la fel de bine și la precipitații. Varianta unor scaune pliabile din plastic ar putea totuși mai practică. Iar pentru a adăuga o tușă de confort poți să iei niște perne pentru scaune, astfel încât să te poți simți bine și comod în timp de petreci timp pe propria terasă. 

Adaugă luminițe 

Pentru a crea un efect de intimitate ai putea să adaugi o ghirlandă cu luminițe sau niște lumini cu încărcare solară, astfel încât să bifezi și elementul ecologic atunci când amenajezi terasa. Există mai multe opțiuni de iluminat, în funcție de gusturile tale, dimensiunile corpurilor de iluminat dar și de bugetul pe care l-ai alocat amenajării. 

Așadar, acestea au fost sugestiile noastre pentru amenajarea unei terase în care să ai parte de momente de relaxare și să te bucuri de aer curat oricând dorești. Desigur, fiecare are nevoile și preferințele sale, așa că nu uita să adaugi pe lista ta orice alte elemente îți dorești să incluzi în acest spațiu. 

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole