De ce notarul public este extrem de important pentru cetățeni?

În prezent, un notar public este foarte solicitat peste tot. Pe parcursul timpului au existat numeroase schimbări în acest domeniu în funcție de nevoia oamenilor pentru serviciile notariale. Dar cum puteți găsi rapid un notar public dacă aveți nevoie de documentele dvs. legale notariate cât mai curând posibil?

Ce face un notar public?

Un notar stabilește dacă documentele sunt autentice. Slujba notarului implică legalizarea documentelor precum documentele financiare, contracte și acte juridice, procuri și oferă consultații juridice notariale.

De asemenea, se va asigura că semnatarul documentelor este corect identificat și că toate documentele sunt legale. Notarul este, de asemenea, responsabil pentru păstrarea intactă a tuturor evidențelor pentru o investigare ulterioară. Statul numește și autorizează un notar să lucreze atunci când se semnează documente importante. Un notariat în sectorul 1, este foarte ușor de găsit, mai ales atunci când vorbim despre seriozitate și profesionalism, trăsăturile caracteristici definitorii ale notarului Loredana Bîrzu.

Reguli și reglementări

Este important să căutați legile notariale ale statului dvs., deoarece pot exista anumite reguli și limitări specifice pe care trebuie să le urmați ca angajator. Pot exista, de asemenea, reguli pentru angajați, inclusiv orele în care își desfășoară activitatea și pentru cine pot presta servicii notariale. De exemplu, majoritatea statelor solicită ca un notar să efectueze doar lucrări notariale care sunt legate de interesele companiei.

Cele mai citite articole

Este important ca angajații care sunt notari publici să înțeleagă că statul, responsabilitățile și obligațiile lor în calitate de notar public și faptul că acțiunile sunt în proprietatea lor și nu proprietatea angajatorului. Chiar dacă pot fi plătite de către angajator, acestea sunt proprietatea angajatului și nu trebuie să le predea angajatorului în niciun moment – chiar dacă angajatorul încetează sau angajează.

De ce este important să aveți un notar angajat

Multe tipuri diferite de companii trebuie să apeleze negreșit la un notar pentru a valida o varietate de tipuri diferite de documente. Unele dintre cele mai comune afaceri și organizații care necesită servicii notariale includ:

 1. Avocați și firme de avocatură
 2. Bănci și uniuni de credit
 3. Afaceri de asigurări
 4. Concesionare auto
 5. Agenții imobiliare
 6. Companii de construcții
 7. Școli publice și private
 8. Companii de credit ipotecar
 9. Întreprinderi mari și corporații

Pentru tranzacții sigure, angajați un notar public care se află în industria juridică de mult timp. Notarii publici cu credibilitate dovedită și care și-au făcut semnul în industria juridică sunt cei pe care ar trebui să țineți cont mai întâi.

În conformitate cu legea notarilor publici, următoarele servicii notariale și acte pot fi încheiate la un notariat:

 1. Legalizarea semnăturilor și a sigiliilor.
 2. Certificare a faptelor, în conformitate cu legile în vigoare.

Cele mai citite articole