Diversele utilizări ale aplicei de perete

Atunci când te gândești la corpuri de iluminat, nu aplica de perete este întotdeauna prima care îți vine în minte. Desigur, aceasta servește de regulă la iluminatul secundar, dar poate fi folosită cu succes și la iluminatul general dintr-o încăpere, mai ales dacă se dorește o atmosferă blândă, fără lumină puternică. Corp de iluminat extrem de versatil, aplica de perete cunoaște numeroase utilizări, dincolo de funcția clasică de iluminat.

Aplica de perete ca lumină de citit

Perfectă pentru dormitoare și pentru spațiile de lectură special concepute în birouri sau în sufragerii, o aplică de perete poate fi o alternativă potrivită pentru a economisi spațiu față de utilizarea unei lămpi de birou. Înainte de toate, aplica de perete devine extrem de practică pentru această utilizare. Aceasta este adesea echipată cu un comutator integrat, iar unele modele permit chiar și reglarea intensității luminii în funcție de preferințele personale. 

Aplicele de perete special concepute pentru citit sunt prevăzute, de regulă, cu un braț pivotant foarte practic, iar versatilitatea lor este dată nu numai de faptul că pot acționa ca e-reader, dar pot fi prevăzute și cu port USB pentru încărcarea dispozitivului în timp ce te bucuri de lectură. Gadget sau nu, o aplică de perete ajută la îndeplinirea funcției de citire în cel mai simplu mod: aceasta trebuie așezată deasupra tăbliei patului sau deasupra biroului ori scaunului, astfel încât aceasta să lumineze cartea, ziarul sau orice alt obiect de citit fără a obstrucționa câmpul vizual.

Aplica de perete ca obiect decorativ

Cele mai citite articole

Găsite de cele mai multe ori în variante mici și practice, aplicele de perete pe care le poți cumpăra din magazin de corpuri de iluminat în Oradea vin în diverse modele pentru a putea crea designul dorit într-o încăpere. Acestea permit integrarea unor elemente moderne, vintage, clasice sau baroce în interiorul casei și combină utilul cu plăcutul într-un mod inedit. Potențialul estetic al unui asemenea obiect de iluminat este, așadar, considerabil.

Aplică de perete mare pentru iluminatul principal

Deși mulți nu se gândesc la aceasta ca primă variantă, o aplică de perete suficient de mare și de puternică face față cu succes iluminatului principal dintr-o încăpere. Această soluție este una ideală pentru camerele care necesită lumină difuză și mai puțin directă decât cea de pe plafon sau decât un corp suspendat.

Aplica de perete de exterior

Aplica de perete poate fi considerată sursa perfectă de lumină pentru exterior din mai multe motive. Înainte de toate, este vorba de faptul că poziționarea sa pe perete, nu pe sol, o face să fie mai puțin sensibilă la vremea real. 

Cu toate acestea, este recomandată alegerea unei lumini de perete cu un indice de protecție destul de ridicat, deoarece aceasta va fi expusă la apă și praf mult mai mult decât este cazul unei lumini interioare. În magazinele specializate pot fi găsite aplice de perete foarte rezistente cu un indice de protecție între 54 și 65, astfel încât iluminatul exterior să nu fie însoțit de griji, ci mai degrabă de liniștea sufletească că nimic rău nu se poate întâmpla.

Cele mai citite articole