Detector camere, instrument pentru detectare camere ascunse

Camerele CCTV moderne sunt dispozitive miniaturale cu un obiectiv de doar cativa mm in diametru. Aceste dispozitive sunt alimentate de o baterie incorporate si pot fi mascate astfel incat, nici cea mai atenta persoana sa nu detecteze o camera ascunsa. 

De asemenea, sunt puse in vanzare si dispozitive de supraveghere video secrete, realizate sub forma de becuri, jucarii, pixuri, incorporate in ceasuri electronice sau de perete etc. Prin urmare, pentru a gasi camerele ascunse ai nevoie de un detector camere spion. 

Instructiunile despre cum sa gasesti o camera ascunsa folosind telefonul, nu sunt de incredere. Desigur, ideea de a instala o aplicatie, de a te plimba prin camera cu un smartphone in mana si de a gasi camere video, pare foarte atractiva. Dar, in realitate, aceasta metoda nu functioneaza. Sensibilitatea senzorilor instalati in telefon, nu este suficienta pentru a detecta radiatiile de la camerele video miniaturale.

Singura modalitate de a afla daca exista camere ascunse intr-o casa sau birou, este sa folosesti un echipament special, adica un detector camere video. Aceste dispozitive sunt impartite in doua tipuri: dispozitive pentru cautarea opticii camerei – detectoare optice. Si dispozitive pentru detectarea radiatiilor specifice inerente circuitelor electronice ale camerelor video, detectoare electromagnetice.  

Detector camere optic

Cele mai citite articole

Detectoarele optice sunt dispozitive universale, cu ajutorul carora poti gasi camerele ascunse. Aceste dispozitive sunt disponibile sub forma de monoclu si binoclu cu iluminare in una sau doua culori. Sunt concepute pentru a detecta obiectivul camerei, indiferent de diametrul acestuia. Ele sunt mijloacele principale si cele mai eficiente. 

Daca performanta monoculara sau binoculara, afecteaza doar utilizarea, atunci prezenta unei a doua iluminari este un avantaj serios. Un atacator poate pune un filtru special de lumina pe o camera ascunsa, ceea ce face dificila cautarea unei camere video, cu un dispozitiv cu o singura lumina de fundal. In acest caz, dispozitivul cu doua lumini va face fata sarcinii de cautare fara dificultate.

Detector camere profesional

Modelele profesionale de detectoare optice sunt echipate cu iluminare puternica, zoom optic si un unghi de vizualizare destul de larg. Modelele bugetare, de regula, sunt echipate cu o lumina de fundal cu o culoare, iar zoomul optic al acestora este minim sau complet absent. Aceste dispozitive vor ajuta la identificarea camerelor ascunse bugetare si semi-profesionale instalate de amatori. Dar nu vor gasi echipamente profesionale camuflate. 

Modul de a gasi o camera ascunsa intr-un apartament, birou sau alta incapere folosind un detector camere optic, este extrem de simplu. Trebuie doar sa pornesti lumina de fundal, sa selectezi marirea, apoi aduci dispozitivul la ochi si incepi sa examinezi camera prin ea. Fasciculele de lumina vor fi reflectate de lentila. In locul in care este instalata camera ascunsa, poti vedea spectrul de lumina. 

Detectoarele care scaneaza campul electromagnetic si detecteaza radiatia specifica matricelor camerelor video, sunt echipamente profesionale. Cu ajutorul unor astfel de dispozitive, poti vedea rapid si discret o camera ascunsa.

Cele mai citite articole