Echipamente HoReCa pentru baruri

Astăzi viața noastră este indisolubil, legat de unitățile de catering, iar locul principal este ocupat de cafenele, baruri și restaurante. E drept, acum am luat o mică pauză pe motiv de coronavirus, dar lucrurile vor reveni până la urmă la normal.

Mergem acolo nu numai să mâncăm, ci și să sărbătorim evenimente importante din viața noastră, organizăm în astfel de spații întâlniri de afaceri sau doar momente de relaxare alături de familie și/sau prieteni apropiați.

În plus, chiar dacă planificăm în prealabil o cină festivă într-un restaurant, atunci când vorbim de niște prânzuri rapide, de întâlniri de afaceri sau contacte friendly, alegem mai degrabă un fast-food, un bar, o cafenea, o ceainărie sau o terasă.

Aici vă puteți relaxa într-o atmosferă confortabilă, puteți comanda o varietate de băuturi, gustări, deserturi și cocktailuri sau pur și simplu urmăriți difuzarea unui meci de fotbal. În conformitate cu scopul său, barul nu produce pe deplin mese, dar oferă prepararea de băuturi într-un volum mare și un sortiment, precum și gustări ușoare. Acest proces necesită o varietate de echipamente de bar.

Serviciul în bar este efectuat de barman la tejghea, iar aceasta formează anumite cerințe ale sale (dar și ale clienților) în legătură cu calitatea și funcționalitatea echipamentelor pentru bar.

Criterii de alegere a echipamentele profesionale de bar

Această problemă necesită o abordare atentă și serioasă în privința dotărilor ce se aleg de către cei responsabili din cadrul firmei respective HoReCa.

Din magazinul online TC Romania Crown Cool poți cumpăra o varietate mare de echipamente pentru baruri de la producători internaționali cu notorietate în branșă: echipamente frigorifice și blendere profesionale, mașini de gheață, dozatoare pentru bere etc.

Alegerea echipamentului pentru bar este o sarcină foarte importantă, care necesită o decizie competentă. De aceea este important să se ia în considerare următoarele criterii de selecție de bază: conceptul și caracteristicile unității HoReCa respective.

Este important să se ia în considerare și numărul de vizitatori ai barului, atunci când alegi echipamente performante care vor ajuta la reducerea timpului de așteptare pentru comenzi.

Calitatea echipamentelor de bar, esențială în atragerea clientelei

Toate elementele echipamentelor dintr-o bucătărie profesională trebuie să fie realizate din material neutru, deoarece în timpul funcționării acestea intră în contact cu alimentele și, pe cale de consecință, pot afecta gustul produsului finit.

Pregătirea băuturilor alcoolice și nealcoolice și a produselor alimentare, folosind echipamentul adecvat va contribui în mod categoric la un nivel ridicat de servicii și cu certitudine dotările cele mai potrivite vor deveni instrumente importante de atragere a consumatorilor în respectiva unitate.

Tipuri de baruri și exemple de echipamente necesare pentru dotarea lor

Conceptual, barurile (generic) pot fi împărțite în mai multe tipuri de unități:

  • baruri unde se servește prioritar cafea (cafenele);
  • baruri unde se vând prioritar cocktailuri alcoolice și/sau nealcoolice (baruri tradiționale);
  • baruri unde se servește prioritar/exclusiv vinuri;,
  • baruri unde se servește prioritar/exclusiv bere (berării) etc.

Cele mai citite articole

În mod tradițional, un bar ar trebui să aibă dozatoare de bere, storcătoare, aparate de fabricat gheață, blendere.

Echipamentele de bar trebuie să fie și plăcute din punct de vedere estetic, compacte și extrem de eficiente.

Un echipament complet de bar include și o anumită listă de echipamente specifice (particulare) incluse în inventarul barului, indiferent de conceptul acestuia.

Aceasta cuprinde diverse echipamente profesionale de bar, precum ar fi:

râșnițe profesionale de cafea: sunt echipamente fiabile, durabile, rezistente la uzură, de care depinde calitativă a măcinării cafelei, care afectează neplăcut gustul băuturii;

mixere speciale pentru cocktailuri și mixere cu utilizare generală: sunt echipamente utilizate pentru prepararea milkshake-urilor, sosurilor, cremelor și piureurilor din fructe cu o productivitate ridicată care pot pregăti diverse produse solicitate de clienți în doar câteva minute;

storcatoare electrice și prese de citrice: folosite pentru prepararea sucurilor naturale în cantități mari foarte rapid;

zdrobitoare pentru gheață: sunt dispozitive performante care macină cuburile de gheață în ace de gheață.

Alte dispozitive indispensabile pentru un bar care servește băuturi răcoritoare vizitatorilor sunt și diferitele tipuri de dulapuri frigorifice și vitrine pentru bar, în care se depozită produsele și ingredientele necesare activității uzuale, precum și etalării de gustări și deserturi diverse în fața vizitatorilor.

Foarte importante sunt echipamente de distribuire a berii în bar, deoarece această băutură este foarte populară și în România, ca peste tot în lume.

Compania TC Romania Crown Cool este lider în vânzarea de echipamente profesionale de înaltă calitate pentru baruri.

Acest distribuitor de echipamente HoReCa oferă numai produse de înaltă calitate la un preț convenabil. În această perioadă beneficiezi de oferte de Crăciun extrem de tentante.

Intră să le vezi și tu pe tcromania.com!

Cele mai citite articole