Laptele de varsta a 2-a – tot ce trebuie sa stii

Fie ca este vorba de lapte matern sau lapte praf, de la 6 luni incepe diversificarea alimentelor bebelusului: treptat, alte alimente apar in viata sa de zi cu zi. Cu toate acestea, laptele ar trebui sa ramana elementul esential al dietei sale din prima zi de nastere. 

Laptele de varsta a 2-a ii va satisface nevoile nutritionale, in special prin asigurarea unui aport necesar de proteine. De fapt, cantitatile de lapte ingerate scad odata cu venirea diversificarii alimentelor, in timp ce bebelusii de 6 luni sunt inca prea mici pentru introducerea carnii, a pestelui si a oualor. Laptele de varsta a 2-a face astfel posibila asigurarea copilului cu necesitatea sa corecta de aport de proteine.

Numit si „lapte de continuare”, acesta este o solutie de tranzitie care faciliteaza diversificarea dietei, garantand in acelasi timp copilului ca acest lapte praf isi aduce contributiile pentru a-i fi  respectate pentru o crestere optima.

Laptele de varsta a 2-a contine vitaminele si mineralele necesare bunei dezvoltari a copilului si sunt deosebit de bogate in fier, pentru a-i intari imunitatea, ale carei rezerve se epuizeaza dupa nastere.

Cum se alege laptele de varsta a 2-a?

Pudrele de lapte de varsta a doua se adapteaza nevoilor nutritionale ale bebelusilor incepand cu cele 6 luni, intr-un mod clasic, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Unele tipuri de lapte praf specifice sunt, de asemenea, disponibile pentru a face fata micilor probleme din viata de zi cu zi, cum ar fi laptele anti-colici, anti-regurgitare, formulele ingrosate, organice, hipoalergenice.

Diferitele tipuri de lapte pentru bebelusi de la 6 la 12 luni

Cele mai citite articole

Laptele pentru sugari de varsta a 2-a contin proteine, carbohidrati si fibre, dar si vitamine si minerale, pentru a acoperi nevoile copilului, asigurand astfel o crestere buna.

Unele dintre aceste lapte de continuare au specificitati, oferind in acelasi timp nutrientii necesari dezvoltarii corecte a bebelusului.

Lapte anti-regurgitare si formule ingrosate

Acest lapte praf este imbogatit cu amidon de porumb si roscove, pentru a reduce micile respingeri de lapte numite in mod obisnuit regurgitare, suferite de copil. 

Lapte anticolici

Laptele de varsta a 2-a cu actiune anti-colici are un continut mai mic de lactoza si unele contin proteine ​​partial hidrolizate. Astfel, digestia este facilitata pentru bebelusii care sufera de colici frecvente.

Varsta a 2-a actioneaza in tranzit

Acestea sunt dotate o doza mai mare in lactoza, facand posibila promovarea tranzitului copilului in caz de constipatie sau pur si simplu de tranzit incetinit. Glucidele continute in lactoza capteaza efectiv apa si astfel inmoaie scaunul pentru a simplifica evacuarea lor.

Lapte hipoalergenice

Cand bebelusul are antecedente familiale de alergii, acest lapte de varsta a 2-a poate fi utilizat pentru a minimiza riscul de alergie la laptele de vaca.

Cele mai citite articole