Și o baie mică funcțională poate arăta senzațional!

Ai cumpărat recent un apartament în care suprafața băii este de doar 3 – 3,5 metri pătrați? Acum te chinuie întrebarea cum să așezi tot ce ai nevoie într-o incintă atât de mică?

Din păcate, apartamentele noastre tipice nu se pot lăuda cu băi spațioase. Și dacă nu ești pregătit pentru o reamenajare majoră, va trebui să fii extrem de creativ pentru astfel încât să poți utiliza fiecare centimetru cu maximă înțelepciune pentru a face baia să pară mai spațioasă.

Specialiștii Rom Decor îți propun câteva trucuri și exemple bune de băi compacte și frumoase. Consilieri dedicați sunt gata să-ți ofere sfaturi personalizate, servicii profesionale de măsurare, produse calitative care să se potrivească băii tale.

Cadă sau duș – tu ce preferi?

Mulți proprietari de băi mici se întreabă ce să aleagă: o cadă sau mai degrabă o cabină de duș? Evident, totul depinde de preferințele tale. Vei găsi suficiente idei pentru amenajarea unei băi mici, dar în final tot tu iei decizia finală.

Totuși, dacă la întrebarea „Când ai făcut ultima dată o baie în cadă?” ți se pare greu să răspunzi, poate ar fi mai bine să te orientezi către o cabină de duș. În acest fel economisești spațiu pentru piese de mobilier suplimentare și pentru mașina de spălat. Mai bine să faci un duș într-o cabină spațioasă decât să ajungi cu dificultate într-o cadă din pricina băii prea înguste.

Un duș este soluția recomandată într-o baie mică. Dacă însă ești un susținător înflăcărat al căzii de baie, ia în considerare opțiunea unei forme unghiulare.

Nu ești un fan al perdelelor de baie? Înlocuiește-le cu un paravan din sticlă mată. Își îndeplinește perfect funcția principală, dar arată mai elegant și mult mai îngrijit.

Spațiul de sub chiuvetă

Cele mai citite articole

Folosește spațiul din baie la maxim: inclusiv pe acela de sub chiuvetă! Poți pune într-un dulăpior chic cu rafturi prosoape curate sau coșulețe frumoase cu detergenți.

Este important să nu lași sticlele și pungile cu produse diverse la vedere: acest lucru creează un aspect aglomerat și „mănâncă” excesiv spațiu nu doar vizual, ci și în mod efectiv.

Jocul oglindirilor, important în baie

Oglinzile sunt ajutoarele principale atunci când amenajezi o baie de dimensiuni mici. Sunt relevante deoarece combină funcțiile practice cu cele estetice.

Dacă te atrag oglinzile mari, le poți instala pe un întreg perete, iar baia ta va arăta mult mai mare. Oglinzile de colț, spre exemplu, funcționează și ele foarte eficient, deoarece nu numai că extind vizual spațiul, dar creează și un joc interesant de reflexii.

Ai o baie mică? Nu uita de nișe (firide)!

Folosește-te creativ de nișe! Poți face o firidă în perete care separă zonele din baia ta micuță sau deasupra căzii ori chiar în cabine de duș. Nu îți fie frică să construiești un zid pentru a crea o nișă sau chiar mai multe. Soluția merge mai ales acolo unde peretele nu este perfect drept, ci din construcție permite aplicarea unor panouri de rigips.

Nișele arată mai îngrijit decât rafturile suspendate și au calitatea că nu taie vizual din spațiul băii, fuzionând cu peretele. Așezând cutii cosmetice frumoase și prosoape curate în aceste nișe, vei obține unul sau chiar mai multe rafturi funcționale și extrem de elegante.

Intră pe site-ul Rom Decor pentru a alege cabinele duș tip nișă, cabine de duș pe colț, cabine de duș batante sau glisante, paravane fixe pentru cabine duș, dar și uși de baie moderne din sticlă sablată.

Cele mai citite articole