Tâmplăria din aluminiu, o tâmplărie de top!

În materie de tamplarie aluminiu, AlcoGroup oferă numeroase soluții sigure și eficiente potrivite pentru locuința ta!

Tâmplăria de aluminiu se distinge prin rigiditate și rezistență, fiind 2 aspecte esențiale incluse în cerințele clienților. Aspectul decorativ se concretizează în libertatea de alegere a formatelor (se pot alege forme pătrate, dreptunghiulare și chiar arcuite sau rotunde) după preferințele și necesitățile arhitecturale ale proiectului de amenajare.

Acestea sunt alese cu precădere în arhitectura comercială, de servicii și instituțională deoarece conferă o notă minimalistă clădirilor.

Caracteristicile ferestrelor panoramice care au cadre din aluminiu

Pentru prima dată, structurile de ferestre din podea până în tavan au început să fie utilizate în regiunile sudice ale Franței, zone unde există un climat blând. Datorită caracteristicilor geografice, structurile panoramice se mai numesc și „ferestre franceze”.

Astăzi, la instalarea sistemelor de ferestre panoramice, condițiile climatice nu mai joacă un rol chiar atât de important, deoarece structurile sunt puternice, fiabile, ușoare și pot fi utilizate în multe tipuri de  clădiri și regiuni din lume. Structurile panoramice prezintă:

  • Un design elegant;
  • O iluminare excelentă a spațiilor interioare;
  • O extindere vizuală a spațiului.

Printre avantaje se numără siguranța la foc, izolația termică, durabilitatea. Cu ajutorul ferestrelor panoramice, este posibil să se instaleze ferestre de colț solide, ferestre pentru fațadă sau chiar ferestre panoramice pe șine de aluminiu, fără rame vizibile.

Tâmplăria din aluminiu are o rezistență ridicată și se întreține ușor

Sistemele de tâmplărie din aluminiu prezintă o foarte bună rezistență la schimbările meteorologice, la coroziune și deformare. Ele nu își schimbă proprietățile sub influența umidității prelungite și a radiațiilor solare.

Ramele metalice din aluminiu nu vor fi acoperite în timp cu mucegai. Nu necesită întreținere specială, așa cum se întâmplă, de exemplu cu produsele similare din lemn.

Tâmplăria din aluminiu se poate curăța cu numeroase soluții existente în comerț, dat fiind faptul că întreținerea lor este una simplă. Nu se recomandă totuși utilizarea unor bureți abrazivi, perii de sârmă, acizi, solvenți, care pot deteriora suprafața profilului de aluminiu.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole