TOP 4 elemente de decor pentru Crăciun pe care trebuie să le ai

Crăciunul este un eveniment mult așteptat. Desigur, decorarea locuinței face parte din bucuria Crăciunului. Fie că ești pasionat sau nu de decorațiuni, Crăciunul este sărbătoarea pentru care sigur faci excepții și achiziționezi diverse elemente de decor. Acest lucru poate aduce spiritul Crăciunului în casa ta. Dacă ai copii, bucuria decorării este și mai mare. 

Iată 4 tipuri de decorațiuni pentru Crăciun 

  • Bradul 

Fiind și un simbol al Crăciunului, bradul este cu siguranță primul pe lista decorațiunilor. Fie că optezi pentru un brad natural sau artificial, el este un element cheie în decorarea locuinței. 

Pentru a face o alegere mai sustenabilă, alege un brad artificial. Dacă ceea ce te oprește să faci această alegere este mirosul de cetină de brad, există soluții. Poți lua câteva crenguțe de brad pentru miros sau poți utiliza uleiuri esențiale cu miros de cetină. 

Dacă spațiul nu îți permite să plasezi un brad mare în locuință, poți opta pentru brazi de mici dimensiuni. De obicei aceștia sunt printre preferați, deoarece poți să îi amplasezi în orice cameră din locuință. 

  • Instalația 

Instalațiile reprezintă o parte importantă din decorul de Crăciun. Poți crea un spectacol de lumini oriunde în locuința ta sau în afara ei prin instalații luminoase. Există o mulțime de instalații concepute pentru a crea o atmosferă de sărbătoare, în diverse forme și culori. 

Printre cele mai spectaculoase modele de instalații se numără cele tip perdea sau în formă de stea, fulg de nea, Moș Crăciun. De exemplu, poți alege o instalație de Crăciun de pe universulelectricelor.ro în funcție de preferințele tale, pentru a-ți decora casa atât în interior cât și în exterior.

Ține cont mereu de lumina instalației. Lumina galbenă este potrivită pentru spațiile interioare, deoarece creează o atmosferă relaxată, pe când lumina rece este utilizată pentru instalații exterioare, pentru a ieși în evidență mai mult. Instalațiile colorate se potrivesc atât pentru interior, cât și pentru exterior. 

  • Ornamentele 

Cele mai citite articole

Dacă ai brad și instalații luminoase, poți continua cu ornamentele. În ceea ce privește ornamentele, nu prea există reguli. Ele pot fi mari, mici, din diverse materiale și cu diverse forme. 

Printre cele mai iubite ornamente sunt cele care îl înfățișează pe Moș Crăciun, cele în formă de clopoței, reni, brazi și globuri. 

Lumânările sunt de asemenea un ornament prezent în tematica de Crăciun, deoarece Crăciunul este o sărbătoare a luminii. Poți opta pentru lumânări simple sau integrate cu alte elemente în decorațiuni. Aprinde lumânările la masa festivă de Crăciun și nu le lăsa să fie doar simple decorațiuni. 

  • Scena Nașterii Domnului 

Fie că ești o persoană religioasă sau nu, poți avea în locuința ta Scena Nașterii Domnului, sub formă de figurine. Acest lucru îți va aminti că această sărbătoare este una religioasă, iar însemnătatea ei este una măreață, încurajând simplitatea, speranța și bucuria. 

Există diverse tipuri de figurine, însă cel mai bine este să alegi un set complet, pentru a fi sigur că nu uiți ceva. Copiii vor iubi această scenă, iar tu le vei putea spune întreaga poveste pentru a înțelege ce înseamnă defapt Crăciunul. 

Poți amplasa scena în orice parte a casei, însă este de preferat să fie pe o masă, pentru a observa mai bine toate elementele și pentru a nu risca să se strice. 

Așadar, decorează simplu, dar de efect cu ocazia sărbătorii Crăciunului. Alege un brad pe placul tău, instalații de interior și exterior, ornamente și un set de figurine cu Scena Nașterii Domnului. Aceste elemente sunt esențiale pentru un decor reușit și aduc spiritul Crăciunului în casa ta. 

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole