Trei moduri prin care să îți reduci factura la gaz

În ultimul an facturile la gaz au crescut enorm, iar asta în principal din cauza crizei energetice la nivel european. Astfel, populația e nevoită să aibă mult mai multă grijă la consumul de gaze, pentru a menține costurile facturilor la niveluri acceptabile. Pentru a face asta, multe persoane au ales să reducă temperatura în întreaga locuință la aproximativ 18-20 de grade. Totuși, aceste temperaturi nu sunt potrivite pentru toată lumea, iar dacă te numeri printre cei care preferă mai multă căldură în timpul iernii, iată aici trei moduri prin care poți reduce factura la gaz în lunile friguroase.

Ce poți face pentru a plăti facturi mai mici la gaz în timpul iernii?

  1. Cel mai probabil, te-ai întrebat măcar o dată cum poți să consumi mai puțin gaz fără să reduci temperatura din casă și să stai în frig mai mult decât ți-ai dori. Răspunsul se află în menținerea căldurii produse în interiorul pereților locuinței tale. Pentru a asigura menținerea căldurii, cea mai bună decizie este izolarea locuinței. Deși această metodă de a reduce factura la gaz este una scumpă la început, pe termen lung își justifică investiția prin faptul că nu permite căldurii produse de calorifer să iasă prin pereți atât de ușor. Astfel, centrala nu va fi nevoită să producă mai multă căldură și deci cantitatea de gaz consumată va fi mai redusă.
  2. Un alt mod prin care poți reduce factura la gaz este decizia de a schimba combustibilul care produce energia. Pentru a face asta, trebuie să schimbi și tipul centralei. Astfel, dacă trăiești într-o locuință ce poate acomoda o centrală termică pe combustibil solid, poți alege o centrală care să funcționeze cu un combustibil mai ieftin, cum ar fi cărbunele sau lemnul. Poți arunca un ochi peste centralele termice pe lemne de la Ro Instalatii, pentru a afla care centrală se potrivește casei și nevoilor tale.
  3. Nu în ultimul rând, dacă nu dorești să faci prea multe schimbări în interiorul și în exteriorul casei tale, există și moduri de a reduce factura la gaz ce țin de felul în care este folosită centrala. Pe lângă simpla metodă de a reduce temperatura, există și posibilitatea reducerii temperaturii doar pe perioada când nu este nimeni acasă. Spre exemplu, în timpul programului de lucru, poți alege să setezi centrala pe gaz pe o temperatura redusă, cum ar fi 15 grade, pentru a nu produce multă căldură când nimeni nu are nevoie de ea. Apoi, după ce te întorci acasă, poți seta temperatura pe 22 de grade sau cât de mult îți priește ție. De asemenea, o altă modalitate de a menține căldura în casă fără să trebuiască să plătești facturi exorbitante este să ai grijă ca atunci când aerisești să nu uiți ferestrele deschise.

Cele mai citite articole

Așadar, în final, este utilă o recapitulare a celor 3 moduri de reducere a costului facturii la gaz. Acestea sunt: izolarea locuinței, schimbarea centralei pe gaz cu una pe combustibil fosil și gestionarea ingenioasă a temperaturii din interior.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole