Blatul de bucătărie din cuarț compozit: de ce să îl alegi?

Indiferent că vorbim despre amenajarea bucătăriei dintr-o locuință nouă sau despre reamenajarea celei vechi, elemente precum mobilierul, chiuveta sau blatul sunt decisive pentru felul în care va arăta spațiul după încheierea procesului.

Iar dacă ne referim în mod special la blaturi de bucătărie, lucrurile sunt clare: decizia nu ar trebui să fie una dificilă, întrucât avantajele unui blat de bucătărie din cuarț sunt binecunoscute. De altfel, acesta este și recomandarea specialiștilor atunci când vine vorba de alegerea celei mai bune variante pentru spațiul de care dispui.

În cele ce urmează îți prezentăm câteva dintre avantajele care transformă acest material într-unul ideal pentru bucătăria ta.

Caracteristicile care transformă blaturile din cuarț în alegerea perfectă

Iată, așadar, câteva dintre caracteristicile care fac ca blaturile de bucătărie din quartz compozit să fie potrivite nu numai pentru orice stil de amenajare, ci și pentru cei mai exigenți cumpărători.

  • Rezistă la căldură și pete

Spre deosebire de modelele din lemn, PAL melaminat sau din alte materiale, blaturile din compozit precum cele disponibile pe https://proweststone.ro/ rezistă la temperaturi mari. Testele au arătat că acest material poate face față cu brio chiar și unor valori termice de peste 300 de grade Celsius.

În plus, acest tip de produs se comportă foarte bine la pete, precum și la diverse substanțe chimice care pot să afecteze celelalte tipuri de blaturi. De asemenea, odată cu trecerea timpului, consistența culorii rămâne constantă, ceea ce înseamnă că aspectul său va fi unul impecabil chiar și după 20 de ani de folosire.

  • Durată de viață foarte mare

Produsele din cuarț compozit au, de regulă, o durată de viață care depășește 25 de ani. Desigur, dacă le întreții corespunzător, durata se poate mări considerabil. Cu alte cuvinte, ca și în cazul suprafețelor de marmură sau piatră, chiar dacă prețurile lor pot fi mai mari, investiția se amortizează rapid, inclusiv prin durata de viață: odată ce cumperi produsul, ai garanția că nu va mai trebui să îl înlocuiești pentru o perioadă foarte lungă de timp.

  • Suprafață antibacteriană

Cele mai citite articole

Fie că vorbim despre un blat de bucătărie cu dimensiuni standard, fie despre unul cu dimensiuni unicat, realizat pe comandă, suprafața sa reprezintă una dintre principalele trăsături care îl transformă în combinația ideală de durabilitate, aspect estetic deosebit și siguranță.

Suprafața cuarțului compozit este non-poroasă și antibacteriană, ceea ce înseamnă că vei avea tot timpul siguranța că blatul tău nu va favoriza dezvoltarea bacteriilor. Această caracteristică este, de altfel, și motivul pentru care materialul amintit este recomandat inclusiv atunci când vine vorba de realizarea mobilierului și a altor suprafețe intens folosite de personalul din spitale și clinici.

  • Face față cu brio zgârieturilor

Cuarțul are o duritate 7 pe scara de duritate Mohs (în condițiile în care diamantul are 10). Prin urmare, spre deosebire de alte materiale precum granitul sau melamina, care se pot zgâria foarte ușor, acesta este extrem de rezistent.

În plus, datorită versatilității sale, ai posibilitatea de a „asorta” blatul și cu alte elemente care pot fi realizate tot din quartz, precum scări, panouri, căzi de baie, podele, pereți, mese, birouri. Așadar, în funcție de stilul de amenajare din locuința ta, poți opta inclusiv pentru varianta de a avea mai multe obiecte de mobilier executate din acest material.

Prowest, o gamă variată de blaturi premium

Peste 4.000 de lucrări executate și tot atâția clienți mulțumiți: acesta este doar un aspect care recomandă produsele, serviciile și echipa Prowest. La Prowest găsești blaturi de calitate, lastrele de quartz și ceramică (materia primă) fiind furnizate de branduri de renume internațional, precum Stone Italiana, Cimstone, Technistone sau Belenco.

Iar dacă vorbim despre lastrele Cimstone, trebuie să știi că gama lor este foarte variată, în stoc existând permanent peste 40 de nuanțe. La fel stau lucrurile și în ceea ce privește lastrele Stone Italiana: compania are o reputație impecabilă în materie de calitate, fiind considerată „inventatorul” cuarțului compozit.

Descoperă și tu varietatea de modele disponibile pe prowestone.ro și plasează o comandă chiar azi!

Cele mai citite articole