Ce elemente inedite poți folosi pentru a scoate baia ta în evidență?

Dacă ești genul de persoană care petrece mult timp în baie și este locul în care te simți relaxată și liniștită, atunci amenajarea ei nu va fi doar un proiect oarecare, ci o dorință de a construi un loc cool și primitor.

Pentru o fire creativă nu este suficient un design minimalist, cu piese simple sau banale, originalitatea fiind cea care va dicta construirea unui spațiu nonconformist.

Cum să ai un design original în baie?

Baia este o încăpere din casă intens tranzitată, iar o proiectare inedită a elementelor ce o constituie va fi cât se poate de potrivită pentru un astfel de loc. Ai mai jos câteva idei care vor face cu siguranță diferența:

– Cu ajutorul tapetului vei crea diverse tematici tropicale, vintage, rustice ori marine, unul înflorat pentru un accent romantic sau dacă vrei ceva mai îndrăzneț, un model hipnotizant sau 3D va produce un efect wow. Bonusul este ca va arăta foarte bine și pe tavan.

– Dacă spațiul îți permite, poți dispune montarea a câte două componente cum este dușul sau lavoarul pentru tine și perechea ta, creând o simetrie plăcută ochiului și în același timp funcțională.

– O pictură handmade este exact ceea ce îți va înfrumuseța încăperea atunci când ești o mare iubitoare de artă. Poți așeza pe pereți tablourile preferate pe care să le admiri atunci când faci o baie lungă cu spumă și te răsfeți cu un pahar de prosecco rece. Dacă totul se desfășoară într-o cadă spectaculoasă freestanding cu picioare, cu atât mai bine.

– O canapea este cu siguranță un articol inedit în baie, mai ales dacă ai la dispoziție o priveliște superbă pe care să o pui în valoare și un spațiu generos.

– Contrastul de culori este o modalitate excelentă de a realiza un design spectaculos dacă vei știi să păstrezi proporțiile corecte.

Cele mai citite articole

Chiuveta în formă atipică pe blat

Mai ales în cazul băilor mici, lavoarul cu un design deosebit poate constitui obiectul central al încăperii. Ai o mulțime de opțiuni cu texturi, materiale forme si culori diferite.

O formă atipică a lavoarului de baie pe blat va atrage cu siguranță atenția și va conferi o notă de originalitate în baia ta. Fie că e rectangulară, dreptunghiulară, ovală, rotundă sau orice alt tip de formă insiprat din natura trebuie să te asiguri că se va integra perfect cu restul pieselor de design din încăpere.

WC-ul suspendat – un element interesant

Un alt obiect demn de luat în seamă ca accesoriu aparte este o toaletă suspendată. Aceasta, pe lângă faptul că este modernă și arată foarte bine, are și o serie de avantaje. Este mai ușor de curățat creând o zonă mai accesibilă, ai libertatea de a-l monta la o distanță perfectă pentru nevoile tale și creează un spațiu mai larg prin dispunerea sa.

Un WC suspendat este o idee fantastică daca dorești un model minimalist și să scapi de clasicul vas de toaletă cu picior.

Accesorii speciale

Vei schimba total look-ul unei băi dacă folosești accesorii. Oglinzile devin o piesă unică, dacă optezi pentru o formă diferită și un material suprinzător. Pentru un design industrial, obiectele de bronz, metal sau oțel sunt foarte adecvate. Poți utiliza materiale prețioase ca marmura pentru suportul de săpun sau diverse recipiente de care ai nevoie, ele vor finisa un aspect opulent și spectaculos.

Aplicele sau corpurile de iluminat dispuse în puncte strategice oferă o ambianță deosebită, chiar dacă baia ta nu este foarte generoasă. Acestea pot fi moderne, de tip candelabru sau cristal, în funcție de stilul pe care îl adopți.

Sper ca ți-am oferit destule idei pentru a începe o amenajare altfel prin care să îmbini obiecte interesante și suprinzătoare, iar la final rezultatul să fie unul extraordinar!

Cele mai citite articole