Combine pentru lucrul in panta si utilaje agricole complexe

Munca utilajelor agricole pe terenuri in panta se refera la o agricultura costisitoare si necesita anumite eforturi din partea fermierilor, deoarece implementarea diferitelor operatiuni tehnologice devine mult mai complicata. 

De exemplu, in timpul functionarii, combinele de recoltat care nu sunt adaptate pentru acest mod, fac ca directia produselor recoltate sa se deplaseaza in directia pantei si sunt distribuite neuniform pe suprafetele de lucru. 

Aceasta implica o deteriorare a productiei si a calitatii, precum si o crestere a pierderilor si a costurilor pentru anumite functii. Lucrarea cu utilaje agricole remorcate si montate necesita, de asemenea, implementarea unui numar de solutii ingineresti de adaptare la acest tip de operatiuni tehnologice.

Combine pentru lucrul in panta

In acelasi timp, daca, atunci cand se lucreaza pe campuri cu o panta usoara, este posibila reglarea echipamentului cu ajutorul anumitor modificari de proiectare si a unor trucuri de viata de la operatorul masinii, atunci operarea  in zone muntoase necesita utilizarea de masini exclusiv specializate pentru operare pe pante.

Potrivit expertilor, exploatarea combinelor care nu sunt adaptate sa lucreze pe versanti, implica fie miscarea lenta, fie accelerata a cerealelor, ceea ce duce la formarea congestiei, in primul caz, si la esecul de a separa o parte a cerealelor de gramada, in al doilea. 

Cele mai citite articole

In aceste conditii, combinele sunt echipate cu un dispozitiv care aliniaza masina de recoltat si treieratorul combinei prin schimbarea locatiei rotilor. Reglarea se realizeaza printr-un mecanism hidraulic specializat cand se atinge valoarea limita a pantei.

Exista utilaje agricole special concepute pentru a lucra pe versanti montanti si pe terenuri deluroase. Echipamentul are incorporat un sistem automat de nivelare actionat de 4 cilindri hidraulici care corecteaza pozitia utilajului pe pante: pana la 38% deoparte; pana la 35% la ridicare; pana la 10% la coborare. Sistemul este controlat de electrovalve proportionale controlate de un pendul electronic, oferind o mai mare flexibilitate si precizie.

Utilaje agricole complexe

Dezvoltarea agriculturii, care este parte integranta a progresului, ofera omului in multe domenii ale vietii sale, utilaje agricole. Complexul agroindustrial modern se dezvolta rapid, dand cele mai bune rezultate si eficienta ridicata a muncii, dar acest lucru ar fi imposibil fara utilaje agricole specializate, care in prezent efectueaza lucrari foarte complexe.

Utilajele agricole de inalta eficienta reprezinta astazi cea mai larga gama de mijloace tehnice concepute nu numai pentru a imbunatati productivitatea, ci si pentru a imbunatati procesele tehnologice prin automatizarea si mecanizarea anumitor operatiuni. In termeni simpli, utilajele agricole inovatoare usureaza foarte mult munca fizica grea, facand-o mai precisa si mai eficienta.

Utilajele agricole moderne si echipamentele tehnologice agricole sunt impartite in mai multe tipuri, iar pentru lucrari si procese individuale, exista diferite tipuri de utilaje agricole. In special, utilajele agricole moderne sunt impartite in mai multe tipuri principale.

 

Cele mai citite articole