Cum Functioneaza O Firma De Debarasare Mobila?

Nu multa lume stie ce presupune exact operatiunea de debarasare mobila. Multe firme de transport mobila ofera si astfel de servicii clientilor care doresc sa scape de mobila veche. Dar debarasarea nu inseamna automat aruncarea acesteia la groapa de gunoi sau transformarea ei in lemn de foc. Multe firme colaboreaza cu ateliere specializate in restaurarea de mobilier sau chiar cu asociatii care au nevoie de donatii sub orice forma. Astfel, astfel de debarasari pot insemna reutilizarea unui mobilier mai vechi, dar in stare de functionare, si nu neaparat aruncarea lui.

Ce Inseamna Operatiunea De Debarasare Mobila Si Cand Este Folosita?

Multe persoane atunci cand se muta sau doresc sa isi schimbe mobilierul aleg sa scape de cel vechi. Insa nu toata lumea vrea sa il arunce pur si simplu sau sa-l transforme in lemn de foc. In plus, de multe ori mobilierul vechi este in stare buna, doar ca este demodat sau pur si simplu ocupa prea mult spatiu. In astfel de cazuri proprietarul alege sa il doneze sau sa ii gaseasca o alta intrebuintare. Insa pentru a face acest lucru, mobilierul respectiv trebuie mutat din locatia in care se afla. Aceasta operatiune este preferabil sa fie efectuata de firme profesionale care stiu sa gestioneze astfel de elemente de mobilier vechi si care au capacitatea si echipamentele necesare de a face fata unui volum mare de mobila.

Operatiunea in sine este cunoscuta in lumea profesionistilor transportului de mobila ca debarasare mobila, si este definita ca actiunea prin care o firma profesionala evalueaza starea mobilierului ce urmeaza a fi debarasat, decide de comun acord cu proprietarul ce urmeaza sa se intample cu respectivul mobilier si apoi actioneaza in consecinta. Desi poate parea simplu, operatiunea de debarasare mobila este una ce trebuie tratata cu maxima atentie, astfel incat sa nu existe confuzie intre partile implicate si pentru ca mobilierul in sine sa fie folosit la capacitate maxima.

Exista multe firme specializate pe transport mobilier care ofera si servicii de debarasare mobila, insa orice potential client trebuie sa inteleaga ca operatiune de debarasare mobila nu este egala cu aceea de a dona respectiva mobila firmei. Acesta este un serviciu pe care firma il ofera si care trebuie platit de catre client. Desi exista firme in tara care periodic vor organiza campanii de debarasare mobila gratuit, astfel de servicii sunt in principal contractate de clientii interesati si nu oferite gratuit.

Care Sunt Etapele Unei Debarasari?

Cele mai citite articole

In functie de firma, etapele unei debarasari pot varia. Insa in principal aceasta este formata din trei pasi principali. In primul rand, clientul trebuie sa contacteze firma si sa solicite o oferta de pret pentru servicii de debarasare. In urma solicitarii clientului firma va cere mai multe detalii cu privire la mobila in sine. Unele firme aleg chiar trimiterea unui expert care sa evalueze mobilierul la fata locului si sa se consulte cu clientul despre ce urmeaza sa se intample. In aceasta etapa a unei debarasari expertul il poate consilia pe client vis-a-vis de posibilitatile existente. Uneori mobilierul poate fi restaurat si atunci este nevoie de contactarea unui atelier de specialitate. In alte cazuri clientul va dori donarea mobilei, daca aceasta este intr-o stare buna. Multe firme colaboreaza cu anumite asociatii si fundatii si poate face recomandari si in acest sens. In cazul in care mobila nu se mai poate valorifica in nici un fel atunci aceasta este dezmembrata si transformata in lemn pentru foc.

Al doilea pas al unei debarasari este mutarea propriu-zisa a mobilei din locatia in care se afla. Acest lucru se va face intotdeauna de catre persoane specializate, folosindu-se echipamente de protectie si luandu-se toate masurile necesare pentru a evita orice fel de incidente. De cele mai multe ori clientul poate solicita chiar si ajutor cu dezmembrarea mobilei pentru a inlesni transportul acesteia chiar de la firma contractata. Esential in aceasta etapa a unei debarasari este mentinerea integritatii elementelor de mobilier, in cazul in care acesta se doreste a fi reutilizat. In plus, se vor lua toate masurile necesare pentru a se asigura protejarea spatiului in care se afla mobila, asta insemnand protejarea podelelor contra zgarieturilor si a peretilor impotriva lovirii accidentale a acestora. Operatiunea de mutare insine a mobilierului este una care intotdeauna va reclama o atentie sporita din partea celui care o desfasoara, atat pentru mobilier in sine cat si pentru tot ceea ce este imprejuru acestuia.

Unul din cele mai mari avantaje ale contractarii unei firme de debarasari este acela ca angajatii specializati ai acesteia pot oferi consultanta clientului pe toata durata procesului. Acest lucru este foarte important, mai ales in cazul unor clienti care nu s-au mai intalnit niciodata cu astfel de situatii. In plus, clientul are ultimul cuvant de spus in luarea oricarei decizii. Astfel acesta este in permanenta in control, angajatii firmei avand numai un rol consultativ.

Exista multe firme de transport mobila care fac si debarasari de mobila. Importanta este insa alegerea firmei potrivite. Desi poate parea simplu o debarasare este o actiune care implica multa logistica si care ar trebui efectuata numai de catre specialisti, folosindu-se echipamente specializate in acest sens. Este foarte important ca orice potential client sa nu se grabeasca sa contracteze prima firma de debarasari pe care o gaseste pe internet si sa isi evalueze atent optiunile. Alegerea uni firme gresite sau care nu are capacitatea de a gestiona un anumit tip de mobilier poate fi de-a dreptul periculos. De aceea oricine doreste contractarea unei firme in acest sens ar trebui sa faca o cercetare riguroasa a pietei.

Sunt multe criterii care trebuie luate in considerare atunci cand vine vorba de alegerea firmei potrivite. Tocmai de aceea cele mai multe firme vor oferi orice fel de informatii oricui este interesat. Tot ce trebuie sa faca orice potential client este sa ii contacteze fie telefonic fie printr-un e-mail. De asemenea, clientul ar trebui sa intrebe orice doreste in aceasta etapa a cercetarii, pentru a se asigura ca a inteles cum se va desfasura operatiunea in sine.

Cele mai citite articole