Idei de amenajare a locuinţelor cu balustrade de inox – ce model se va potrivi aşteptărilor clienţilor?

Versatilitatea produselor de amenajare cum sunt deja celebrele balustrade de inox  se traduce prin posibilitatea de a le amplasa atât la interior, cât şi la exterior. În cazul locuinţelor care au un spaţiu interior generos, o scară interioară cu balustrada de inox va fi perfectă pentru cei care optează pentru un stil modern sau minimalist, iar în combinaţie cu sticlă securizată, va denota eleganță, stil şi transparență totală, creând iluzia de libertate, dar şi de spaţiu deschis.

Balustrada de inox reprezintă un element decorativ, dar şi de siguranţă, de actualitate, ce poate fi amplasat la interior şi exterior, punându-se accent pe modalitatea de prindere corectă şi pe amplasarea corespunzătoare.

Modele de scări cu balustrade de inox pentru amenajarea casei

Pentru că amenajarea unei locuinţe, atât la interior, cât şi la exterior este dificilă pentru proprietarii care nu au un minim de cunoştinţe în acest sens, va fi nevoie de informare corespunzătoare şi de sfaturi din partea specialiştilor astfel încât spaţiul disponibil să fie amenajat cât mai plăcut, modern şi practic.

Cele mai citite articole

Foarte important este spaţiul de care dispun proprietarii pentru montarea unei scări cu balustrada de inox. Dacă există un spaţiu suficient de generos şi un buget mare, proprietarii pot lua în calcul montarea unei scări duble, iar dacă locul este îngust şi strâmt, atunci este bine că proprietarii să ia în calcul un model de scară dreaptă, în formă curbată sau de L.

Alegerea materialului din care este confecţionată scara este foarte importantă deoarece da gradul de uzură în timp, de alunecare şi de prindere. Inoxul este elegant, sigur şi complet funcţional, iar combinaţia cu sticla securizată este perfectă.

Amenajarea spaţiului de sub scara interioară cu balustrada de inox

Pentru că sub scara interioară există un spaţiu foarte generos, proprietarii trebuie să ţină cont de amenajarea corespunzătoare a acestuia astfel încât niciun colţişor să nu se piardă şi să nu rămână neamenajat. Este important că, în funcţie de necesităţile fiecărui proprietar în parte şi de dimensiunea spaţiului, să se amenajeze locul de sub scara interioară cu balustrada de inox astfel încât să aibă una din următoarele utilităţi:

  • spaţiu pentru animalul de companie, fie că este vorba despre spaţiul de joacă sau de odihnă şi de hrană;
  • spaţiu pentru citit – dacă spaţiul permite, poate fi montat un fotoliu şi un lampadar, precum şi câteva rafturi cu cărţi astfel încât spaţiul amenajat să fie cât mai confortabil şi mai elegant;
  • mic birou pentru copii sau pentru adulţi, dacă spaţiul de sub scara interioară este amplasat în lumină naturală;
  • loc de joacă pentru copii amenajat în funcţie de preferinţele şi de hobby-urile acestora;
  • un cuier pentru proprietari şi musafiri, în care să fie agăţate hainele şi o băncuţă specială pentru încălţat unde să poată fi aşezate încălţările şi unde să se poată aşeza musafirii pentru a se încălţa;
  • un spaţiu pentru accesoriile de joacă de exterior ale copiilor, cum ar fi biciclete, role, trotinete, mingi şi skateboard-uri.

Cele mai citite articole