Tu ai deja un aparat de fabricat cuburi de gheață?

Feluritele mașini pentru cuburi de gheață sunt extrem de populare în sectorul HoReCa. Aparatele de produs gheață îndeplinesc funcții importante în restaurante, baruri, hoteluri, dar și într-o varietate de alte afaceri. Chiar dacă mașinile de produs gheață sunt niște dotări greu de ignorat, mulți proprietari din HoReCa neglijează să le curețe în mod regulat.

Cum se întreține corect un aparat de fabricat gheață?

Cerințele de întreținere ale aparatelor profesionale de produs gheață vor varia de la un model la altul, dar majoritatea mașinilor de gheață urmează totuși un proces general similar. Evident, trebuie înainte de orice să se consulte cu atenție manualul mașinii respective pentru a afla care este procedura adecvată de întreținere, dar iată în continuare câțiva pași generali pentru curățarea majorității acestor tipuri de echipamente extrem de necesare în unitățile HoReCa.

Curățarea aparatului de produs gheață se poate face manual sau automat (în funcție de model).

  1. Curățarea automată
  1. Îndepărtează cuburile de gheață din coșul de colectare: toată gheața fabricată trebuie îndepărtată în timpul ciclurilor de curățare și igienizare.
  1. Mașinile de produs gheață noi au butoane speciale pentru operațiunea de curățare automată. După ce ai apăsat un astfel de buton, apa va curge prin supapa de descărcare și va coborî în canalul de scurgere. Trebuie așteptat până când rezervorul de apă se reumple și afișajul indică adăugarea de substanțe chimice. Acest lucru durează de obicei cel puțin 1 minut.
  1. Se adaugă apoi un agent de curățare în cantitatea recomandată de producător, conform manualului de utilizare al aparatului.
  1. Se așteaptă până când ciclul de curățare este complet: acesta durează de obicei circa 15 – 20 de minute. După finalizare, se deconectează alimentarea de la mașina de gheață.

b) Curățarea manuală

Pentru o curățare manuală, înainte de curățare, se scot toate componentele interne mobile din mașina de fabricat gheață. Pentru o îndepărtare sigură și corectă, consultă manualul mașinii. Odată ce toate piesele au fost eliminate, continuă cu pasul următor.

Prepară o soluție de curățare cu detergent special de curățare și apă călduță. Consultă manualul mașinii tale pentru o cantitate adecvată de soluție. În funcție de cantitatea de minerale depusă, poate fi necesar să se utilizeze mai mult detergent.

Cele mai multe soluții vor începe să facă spumă din abundență odată ce vor intra în contact cu depuneri de minerale.

Odată ce spuma se oprește din formare, cu o perie de nailon cu peri moi, un burete non-abraziv sau o lavetă curată se curăță cu mare atenție toate elementele scoase din aparat și apoi acestea se clătesc generos cu apă rece.

Se curăță și suprafețele zonei de alimentare: pereții laterali, baza (zona de deasupra jgheabului), piesele din plastic ale evaporatorului (sus, jos, laterale) și coșul sau dozatorul.

Apoi se clătește abundent cu apă rece curată. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea substanțelor chimice și va preveni contaminarea gheții ce se produce de aparat.

Curățarea exteriorului din jurul unui aparat de fabricat gheață

Pe măsură ce o să cureți aparatul de fabricat gheață, este important să te focusezi nu doar pe mașina propriu-zisă, ci și pe zona care o înconjoară. Nerespectarea unui spațiu de lucru curat care înconjoară direct mașina de produs gheață poate face ca murdăria și grăsimea să se acumuleze mai rapid și să contribuie la crearea unui mediu de lucru care nu este deloc igienic.

Dacă aparatul HoReCa de fabricat gheață este prea vechi, probabil că a sosit vremea să-l înlocuiești.

Comandă unul nou de la TC Romania Crown Cool chiar acum, pentru că nu vei regreta decizia luată!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole